Година Пам’яті на факультеті ветеринарної медицини проведена доцентом Кропивко О.М.

5 травня 2017, 0:27

4 травня в рамках відзначення Дня пам`яті та примирення і 72-ї річниці перемоги над нацизмом відбулася Година Пам’яті на факультеті ветеринарної медицини. Захід було організовано деканатом та доцентом кафедри історії і політології Кропивко О.М. 

Перед студентами виступили заступник декана, доц. Данілов В.Б. та доц. Кропивко О.М., які згадали про звитягу і жертовність українського народу в роки другої світової війни.

Доц. Кропивко О.М. наголосила на фальсифікаціях, які роками нав’язувалися радянською, а потім і російською історіографією, значній заполітизованості і заангажованості при обговоренні цього явища. У своїй доповіді: «Друга світова війна – український рахунок» доц. Кропивко О.М. показала основні цифри і факти, які переконливо доводять значний внесок України і українців в перемогу над нацизмом: чисельність українців в арміях світу і СРСР, кількість українців, нагороджених орденами і медалями, Героїв СРСР, людські втрати СРСР, Німеччини і її союзників та України, загальні демографічні втрати України, статистику матеріальних збитків, завданих економіці. 

Заступник декана Данілов В.Б. наголосив на необхідності усвідомленого сприйняття подій і наслідків Другої світової війни, зокрема закликав присутніх не підтримувати заходи пропагандистського та ідеологічного характеру, які можуть бути організовані 8-9 травня. Доц. Кропивко О.М. вказала, що війна є складним суспільно-політичним процесом, протистоянням між країнами, народами, але завжди – лихом, руйнацією, що дорого коштує кожному громадянину й знищує економіку, культуру і нівечить долі пересічних людей.

В рамках заходу присутні переглянули ролик Українського інституту національної пам’яті «Пам’ятаємо. Перемагаємо» та документальний фільм, присвячений періоду окупації м. Києва «Місто, яке зрадили».

Людмила Лановюк, 
доцент кафедри історії і політології 
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook