Студенти 1 курсу 5 групи відвідали Національний музей медицини України

21 квітня 2017, 8:30

Студенти 1 курсу 5 групи факультету ветеринарної медицини, разом з куратором, доцентом кафедри фізіології, патофізіології та імунології тварин Криворучком Д.І., відвідали Національний музей медицини України. 


У музеї створені оригінальні інтер'єри з портретними фігурами відомих учених і лікарів, та діорами, присвячені визначним подіям в українській медицині.
У ході цікавої екскурсії студенти дізнались про розвиток медицини від найдавніших часів до наших днів.
У першому залі першокурсників ознайомили з медициною, що практикувалася на українських землях у давнину. Серед експонатів – гербарії лікарських рослин, які широко використовувались у медичній практиці, стародавні медичні інструменти, фрагменти з літописних джерел, де описувалися захворювання та методи боротьби з ними. Тут повністю відтворено інтер’єр лазні періоду Київської Русі (Х–ХІ ст.), яка виконувала також функції медпункту. У залі представлено історію розвитку медичної науки з ХІІІ по ХІХ століття, підручники з медицини, макет Києво-Могилянської академії, натурні інтер’єри аптеки кінця XVIII століття.


Другий зал присвячено розвитку медичної науки кінця ХІХ – початку ХХ століття. Тут представлено наукові досягнення у сфері медицини: перший у світі факт прижиттєвого встановлення діагнозу інфаркту міокарда Василем Образцовим та Миколою Стражеско (1909 р.), визначення ролі паразитів у перенесенні тифу. Привертають увагу натурні інтер’єри першої операційної медичного факультету Київського університету з фігурами Миколи Пирогова та Володимира Караваєва, кабінету відомого епідеміолога професора Данила Заболотного.


Третій зал репрезентує розвиток медицини у ХХ столітті. Не обійшли увагою й голодомор в Україні 1932–1933 років. Центральне місце в експозиції займає трирівнева діорама з двома видами підсвічування, присвячена участі українських медиків у Другій світовій війні.



 

Криворучко Д.І.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook