Відкрита лекція проф. Шамне А.В.

18 квітня 2017 року

         14 квітня 2017 року о 8.30 в аудиторії 126 корпусу № 6 НУБіП України відбулася відкрита лекція на тему «Пізнавальні процеси. Пам’ять. Увага» з дисципліни «Педагогіка і психологія» для студентів 2 кусу факультету землевпорядкування. Лектор – професор кафедри соціальної роботи та психології НУБіП, доктор. психол. наук Шамне Анжеліка Володимирівна. На лекції були присутні викладачі кафедри соціальної роботи та психології – завідуючий кафедрою Шмаргун В.М., доценти Костюк Д.А., Мартиненко І.А., Афанасенко Л.А., Омельченко Л.М.
          Під час проведення лекції студенти ознайомилися з сутністю пізнавальних процесів, розглянули особливості уваги і пам’яті як форм збереження і накопичення соціального досвіду людиною. Крім того, в лекції висвітлювалась сутність уважності як властивості студента і особливості використання мнемотехнічних прийомів в учбовій діяльності. Присутні мали можливість візуально побачити порівняльні таблиці видів, процесів, властивостей пам’яті та уваги, графічні відображення форм коливання уваги і кривої забування Еббінгауза тощо.
         Лектор активно залучав студентів до діалогу, під час якого вони жваво обговорювали найбільш проблемні питання лекції. Присутні на відкритій лекції студенти та викладачі позитивно оцінили зміст проведеної лекції, відзначили різноманітність методів та прийомів подання матеріалу та визнали, що отримана інформація сприяє підвищенню якості підготовки майбутніх фахівців.


Костюк Д.А.,
доцент кафедри соціальної роботи та психології

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook