Фініш «Голосіївської весни»

7 квітня 2017, 9:01
НУБіП України

Ось і п’ятниця, 7 квітня, світлий день Благовіщення. Він мав би бути найлегшим для фестивалю, адже програму представляли лиш два факультети університету, проте таким не став: пристрасті розпалювались, очікування ставало все нестерпнішим.
     До речі, про пристрасті. Голосіївську весну на гангстерську перетворили студенти факультету землевпорядкування. Постановка «Хрещений батько», як відзначило журі на обговоренні, була найвеселішою і найнеповторнішою серед усіх представлених програм фестивалю. Хоча мафія на сцені постійно когось розстрілювала, зводила зі світу, позбавляла життя (як вправно робили це Андрій Аксьон, Богдан Любінецький, Владислав Коваль, Анастасія Городнича!), все виглядало дуже життєстверджуюче завдяки танцю з ліхтарями Ольги Савенок, східному танцеві з віялами, ча-ча-ча, танго, сміливо виконаним «Гуцулці Ксені» чи «Ти до мене не ходи» (такої обробки, мабуть, не було ще на жодній сцені). Щиру вдячність за годину радості висловили учасники журі Карині Кармазіній, голові студентської організації факультету.

Завершив програму переглядів ННІ та факультетів університету ННІ лісового і садово-паркового господарства. Хоча виступ Юлії Закурдаєвої не був першим у програмі, почати хочеться саме з неї, адже з таким талантом фінал українського відбору на Євробачення вже за кілька років виборе саме вона. Щирі слова авторської поезії Світлани Поліщук також не залишили байдужими зал, а неживий учасник концерту – апаратура, що невчасно спрацювала, аж ніяк не завадила Русланові Суржку і Олександру Совакову підняти зал в оваціях. І, зверніть увагу, ННІ лісового і садово-паркового господарства торкнувся надзвичайно важливої для університету теми: профорієнтаційної роботи. У яких тільки країнах не були козаки з інституту, яких тільки студентів не заманили в університет! А підіграли їм у цьому хор із солістами Андрієм Федчиком, Антоном Мколаєнком та Катериною Жигало, естрадний театр «Браво» і танцювальний колектив факультету, солістка Олександра Лещенко і інструменталіст Андрій Власенко, який зустрічав агітаторів вже у Києві.

  Для факультетів і ННІ університету свято підійшло до завершення. А от для журі, до складу якого цього річ увійшли викладач-методист Ніжинського училища культури і мистецтв імені Марії Заньковецької, заслужений працівник культури, відмінник освіти України Людмила Лаврентіївна Єрмольченко, голова циклової комісії хореографічних дисциплін училища Людмила Омелянівна Барадуліна, директор благодійної організації «Благодійний фонд Обрії», директор Відкритого Всеукраїнського конкурсу класичної музики «Обрії класики», технічний директор Всеукраїнського конкурсу естрадної пісні «Квінта», директор Міжнародного конкурсу естрадної пісні «Європа молода» Оксана Олександрівна Калініченко, курівник ансамблю сучасного танцю «Овація», тренер викладач з художньої гімнастики, режисер класичного балету, організатор театральної справи Олена Юріївна Маньковська, старший науковий співробітник науково-дослідного відділу народного мистецтва та фольклору Національного музею архітектури і побуту Аліна Валеріївна Князікевич і актриса театру і кіно, радіо- і телеведуча Наталія Сергіївна Нагрудна, робота продовжується. 8 і 9 квітня високоповажні професіонали переглядатимуть відеозаписи програм відокремлених підрозділів, оцінюватимуть їх, а 10 квітня, на підсумковому засіданні журі, винесуть свій вердикт, підвівши підсумки фестивалю. 

     Нагородження переможців цьогорічної «Голосіївської весни» і кращих у номінаціях відбудеться 27 квітня.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook