Перший день «Весни – 2017»

3 квітня 2017, 14:41
НУБіП України

Цього свята студентство НУБіП чекало понад три роки. Саме стільки фестиваль художньої творчості «Голосіївська весна» проходив не в актовій залі навчального корпусу № 3, а в інших стінах, тому підготовка до цьогорічного була дуже серйозною для усіх факультетів.
     Те, що така велика зала насправді потрібна, стало видно ще далеко перед 1500 – вільних місць у ній не було, охочі подивитись відкриття фестивалю навіть стояли в очікуванні дива на сцені. І вони не помилилися у своїх сподіваннях: «Голосіївський Боллівуд», представлений студентами факультету аграрного менеджменту, котрі у минулому році завоювали гран-прі «Голосіївки», був феєричним дійством, незважаючи на те, що самі учасники назвали його мініатюрою з піснями і танцями. Здавалося, майбутнім менеджерам не потрібно докладати зусиль до виступу, адже виступали вони поза конкурсом, та ні! Блискучий шоу-мен Євген Калінський, романтичний Джимі Ростислав Кириченко, україночка-наречена Тетяна Пиренко, справжня мати-берегиня Віталіна Березинець, Наталя і Тетяна Сухобок в ролі Гіти і Зіти, французькі леді Дарина Лукашук і Тетяна Васильчук – все це потягнуло у вир давнього індійського кіно і захопило глядачів. А коли представник мафії Данило Карачевський замість пістолета витягнув з кишені мікрофон і заспівав у парі з Іриною Горго, зал вибухнув аплодисментами, і овації не стихали до завершення програми.

А от що означає молодіжне «порвати» слухача, по-справжньому розкрили студенти факультету конструювання і дизайну, а особливо Михайло Рахлій зі своєю гітарою. Допомогли йому у цьому солістки Дарія Снєжкова і Катерина Одноліток, весело підіграли Владислав Матвієнко, Назар Юрченко і Микита Величко. Романтики додали до програми дівочий вокальний ансамбль з «Веснянкою», Олексій Кривонос із бездоганним сольним виконанням на трубі, Станіслав Стаценко із піснею «Не питай». І, як завжди, був оточений увагою дівчат Федір Гагауз, який зіграв капітана веселої дівочої команди юнг. А ще захопився бітбоксом від Сергія Фесуна. Таких номерів, правда, буває небагато у наших концертних програмах.

А потім на розсуд журі і публіки була представлена авторська театральна постановка за мотивами казки «Бременські музиканти» від факультету харчових технологій і управління якістю продукції АПК та Олександра Павелка, який сам зіграв у ній роль закоханого сценариста. Тут було все: і кохання, і зітхання, і циганські танці, і грузинські пісні. Та найнеперевершенішими публіка визнала Романа Зінченка із його танцювальними піруетами та, звичайно, Владислава Сухенка, якого у ролі короля ніхто не сподівався побачити. А вийшло бездоганно! Правда, члени журі дещо пізніше запитали, чим же провинився студент-першокурсник, якому професор-король посолодив життя (ні, обличчя) тортиком?

Дух відданості студентському лідерові продемонструвала команда гуманітарно-педагогічного факультету, студенти якого завершували вчорашній конкурсний день. Голова студентської організації Валентин Савченко зараз навчається за програмою подвійних дипломів у Польщі, проте і сам готувався з гуманітаріями до фестивалю, і завдання їм роздавав, і спостерігав за ним з екрана. «Слугою гумпеду» назвали його Крістіан Волощенко, Катерина Цупило, Маргарита Виноградова, Альона Калантаєвська, Тетяна Синьогуб, які взяли на себе усю складність роботи студентського голови. І результат глядачі бачили на сцені: танцювальні флеш-моб, «Пліткарки», танго, хіп-хоп, вокальні «Гей, соколи», «Ой на Івана, та й на Купала», «Cucarella», «Insieme» презентувались на одному диханні. Влучно вписався у програму майстерним виконанням на фортепіано Родіон Вегера, зачарувала багатогранністю таланту Даша Кирилюк, оригінальністю номера Анастасія Рибакова. Та, безперечно, родзинкою дня був вихід на сцену старшого викладача кафедри романо-германських мов і перекладу Ірини Гриценко у ролі Ella Fitzgerald. Після такого перевтілення сьогодні Ірину Сергіївну мало хто, мабуть, упізнає…

«Весна» розпочалася, чекаємо продовження!

Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook