Гуртківці дізналися про штрихове кодування ветеринарних товарів

29 березня 2017 року

Код – це система умовних символів, які застосовують для передачі повідомлень канами зв’язку. За їх допомогою контролюється якість продукції, її відповідність зразку. Застосування штрихових кодів дає можливість ідентифікувати товар для одержання даних про його вартість, терміни зберігання, відповідність супровідній документації тощо.
Саме з основ фармацевтичного та ветеринарного товарознаства було  розпочато старшим викладачем кафедри фармакології та токсикології, к. вет. н. Деркач Іриною Михайлівною чергове засідання студентського наукового гуртка «Ветеринарна фармакологія та фармація».

Під її керівництвом гуртківці навчилися  розраховувати контрольну цифру на прикладі товарів медичного і ветеринарного призначень. Усі присутні переконалися, що штрихові коди можуть бути об’єктом фальсифікації, оскільки важливо знати ознаки, які допомагають відрізнити справжнє штрихове кодування від фальсифікованого.


Найбільш активні студенти підготували цікаві та змістовні доповіді на актуальну тематику сучасної ветеринарної фармакології. Так Черненко А. презентувала відеоматеріал на тему «Зміїні кліщі», Аль-Баду Є. − «Пребіотики у кормах для домашніх тварин», Пільгуй І. − «Алізин для лікування пірометри кішок».


Науковий керівник гуртка Ірина Михайлівна подякувала студентам-доповідачам  за активність і ґрунтовну підготовку, побажала успіхів та зупинилась на плані роботи наступного засідання та участі гуртківців у студентських конференціях.

В. Духницький
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook