Від виступу на конференції до захисту дисертації

24 березня 2017 року


Сьогодні, мабуть, більшість студентів розуміють, що без науково-дослідницької діяльності вони не стануть повноцінними і конкурентоспроможними фахівцями. Адже якісна університетська освіта в сучасних умовах швидкозмінюваного світу грунтується не стільки на засвоєнні студентами готових знань, скільки на їх отримання в процесі наукової роботи. Одержані навички стають фундаментом для виходу на більш високий рівень мислення, коли студент виїжджає з доповідями в інші вузи, беручи участь у всеукраїнських і навіть міжнародних конференціях. Часом тема науково-дослідницької роботи перетікає в дипломний проект, а також і на захист дисертації.

З приходом весни у багатьох університетах України проводяться студентські науково-практичні конференції. 22 березня 2017 р. на агробіологічному факультеті Національного університету біоресурсів і природокористування України 70-а за рахунком Всеукраїнська студентська конференція «Студенти-агробіологи – сільськогосподарському виробництву» зібрала близько 325 учасників, які виступили в 5 різних секціях.


На базі кафедри загальної хімії в цей день відбулося засідання секції «Хімія». На засіданнях було заслухано 45 наукових доповідей підготовлених студентами факультетів (ННІ): агробіологічного, захисту рослин, біотехнології та екології, лісового і садово-паркового господарства, тваринництва та водних біоресурсів, механіко-технологічного, конструювання та дизайну.


Засідання секції «Хімія» конференції відкрила керівник секції Н.В. Солод, доцент кафедри загальної хімії. Вона зазначила, що активний інтерес до науки у студентів свідчить про те, що на факультетах університету навчальний процес спирається на науково-дослідну роботу. І це дуже важливо, адже саме заняття наукою визначають престиж будь-якого навчального закладу, особливо якщо в науковому процесі беруть участь студенти. "Переконана, що наша конференція сприяє вирішенню багатьох освітніх і навчальних задач", - сказала Надія Володимирівна, закінчуючи виступ.

У цьому році, як і в минулому, теми студентських доповідей були найрізноманітнішими – від ролі осмотичного тиску в мінеральному живленні рослин до перспектив альтернатівної енергетики в сільському господарстві і можливості її застосування в приватному секторі. І що особливо примітно, всі вони мали мультимедійний супровід.

 

Оцінювали виступи студентів доцент кафедри загальної хімії Кочкодан О.Д., старші викладачи кафедри загальної хімії Кравченко О.О. та Жила Р.С., доценти кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води Галімова В.М. та Лаврик Р.В.

 


        

Переможцями 70-ї Всеукраїнської студентської наукової конференції стали:

І місце - студент I курсу агробіологічного факультету Чоботар В.В. з доповіддю на тему «Історія застосування допінгу у спорті та сучасні методи аналітичної хімії для його визначення». Науковий керівник -   ст. викладач Кравченко О.О.

ІІ місце - студент 4 курсу факультету захисту рослин, біотехнології та екології Гудзь Р.В. на з доповіддю на тему «Екологічні проблеми застосування осадів стічних вод та добрив на їх основі». Науковий керівник  -доц. Галімова В.М.

ІІ місце - студент механіко-технологічного факультету Білінський-Тарасович В.М. з доповіддю на тему «Хімічні методи та технології у розробці альтернативних джерел палива». Науковий керівник - ст. викладач Кравченко О.О.

ІІІ місце - студент I курсу факультету захисту рослин, біотехнології та екології Островський В.О. з доповідддю на тему «Сучасні пестициди: якісний аналіз». Науковий керівник - доц. Бухтіяров В.К.

ІІІ місце - студент I курсу механіко-технологічного факультету Бабіюк Ю.Ю. з доповіддю на тему «Сучасні методи захисту від корозії сільськогосподарської техніки». Науковий керівник - ст. викладач Жила Р.С.

ІІІ місце - студент I курсу агробіологічного факультету Грабко Є.О. з доповіддю на тему «Роль хімії у технологічних процесах виноробства». Науковий керівник - ст. викладач Кравченко О.О.

Переможці були нагороджені дипломами і подарунками.


Щиро вітаємо переможців! І нагадуємо, що учасником студентської наукової конференції може стати кожен зацікавлений, головне – не відсиджуватися під час занять на задніх партах, а слухати викладача і шукати свою тему, яка допоможе розкрити власний науковий потенціал.

Доцент  кафедри загальної хімії

Надія Солод,

Старший викладач

Ольга  Кравченко

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook