В університеті розпочала роботу виставка «Стале споживання для сталого розвитку України»

20 березня 2017 року
м. Київ, НУБіП України, навч. корпус 12

      20 березня 2017 року у холі 12-го навчального розпочала роботу виставка «Стале споживання для сталого розвитку України».

     Інформація у сучасному світі як правило зберігається в байтах. Але можна і в метрах: 60 погонних метрів цікавих стендів – саме стільки нараховує виставка «Стале споживання для сталого розвитку України», яку сьогодні відкрито у 12-му корпусі з легкої руки і ініціативності кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції.
     Мета, яку переслідують організатори – колектив кафедри та громадське об’єднання «Жива планета», – донести до споживача правдиву інформацію про більш якісні продукти, стимулювати товаровиробників зменшувати негативні впливи на довкілля у процесі виробництва продукції та покращувати її якісні показники.

     Актуальність тематики – споживання і збереження ресурсів – підкреслив ректор університету Станіслав Ніколаєнко, який завітав на відкриття. Сьогодні питання здоров’я людини і збереження планети є першочерговими. Україна рухається до того, що вода матиме більшу цінність, ніж, скажімо, нафта. Не може не викликати занепокоєння і той факт, що 6% (!) території нашої країни зараз займають сміттєзвалища. Тому така виставка дуже потрібна. Більш того, на думку очільника вишу, необхідно провести відповідні презентації для студентів, і не лише факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, вчені якого організували експозицію, а й інших.

 

 

     Ми активно співпрацюємо з громадським об’єднанням «Жива планета», розповідає завідувач кафедри Владислав Сухенко. З минулого року наші студенти беруть активну участь у підготовці – як розробники стандартів підприємства України. Магістри разом з ГО «Жива планета» вже розробили стандарт «Вода питна. Бутильована.», а в планах на 2017 рік – розробка ще трьох стандартів: по молоку, м’ясу та хлібобулочних виробах. А ще плануємо створити і сертифікувати екологічний клас.

  

     Основну роботу з організації цієї виставки провели старший викладач Володимир Шапошнік і координатор міжнародних проектів ГО «Жива планета» Галина Бузан, яка й представила експозицію. Вона наголосила: виставка розкриває ідею сталого розвитку, який обов’язково враховує економічний, соціальний і екологічний аспекти. Виставка, яка працюватиме півроку, розкриває цю ідею на локальному рівні – з точки зору споживача, говорячи просто про складне.

Ірина Білоус 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook