Відкрита лекції з дисципліни «Основи наукових досліджень у захисті рослин»

10 березня 2017 року

10 березня 2017 року на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології відбулась відкрита лекції з дисципліни «Основи наукових досліджень у захисті рослин» для студентів 2 курсу спеціальності «Захист і карантин рослин».

Лекцію на тему: «Планування експерименту в захисті рослин» проводив  кандидат сільськогосподарських наук,  доцент кафедри фітопатології ім.  акад. В.Ф. Пересипкіна Гентош Дмитро Тарасович.

Лектор висвітлив способи орієнтації і вибір напрямку ділянок для постановки експерименту, вплив кліматичних умов, ґрунтового покриву, технологій  вирощування та добрив і площ живлення рослин в досліді, особливо наголошуючи на важливості визначення способів орієнтації ділянок  (суцільного та розкиданого) у польовому досліді.

Значна увага була приділена способам розміщення варіантів досліду у  середині повторення, а саме стандартний, систематичний і випадковий (рендомізований),  переваги та недоліки кожного із них.  Ці знання дозволять студентам в подальшому правильно будувати свої експериментальні дослідження  при роботі з дипломними проектами.

На відкритій лекції були присутні декан факультету  захисту рослин, біотехнологій і екології Доля М.М., завідувач кафедри фітопатології ім.  акад. В.Ф. Пересипкіна Крючкова Л.О., науково-педагогічні працівники кафедри та факультету.

 

Заступник декана факультету захисту рослин,

біотехнологій і екології

Л.Ющенко

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook