Студенти-агрономи відвідали з екскурсією Головну астрономічну обсерваторію

8 березня 2017 року

 3 березня перша і друга групи першокурсників агробіологічного факультету під керівництвом кураторів Солод Н.В. і Кравченко О.О. відвідали з екскурсією Головну астрономічну обсерваторію, що знаходиться в Голосіївському лісі (звідси неофіційна назва – Голосіївська). Її засновано в 1944 році за ініціативою відомого вченого, астронома та геофізика Олександра Яковича Орлова (1880–1954), але відкриття відбулося лише в 1949. 

 
Зусиллями кiлькох поколiнь астрономiв ГАО перетворилася у вiдому наукову установу. На її території є також  і музей історії ГАО НАН України, власне  в якому  і побували студенти. Атмосфера, предмети настільки цікаві, що після буденних речей, як зізналися першокурсники, аж подих перехоплювало. До речі, на честь обсерваторії навіть названо малу планету (15675) Голосіїво. А ще студентам вдалося побачити дивовижні експонати, які привезли наші вчені з різних експедицій, поспостерігати в телескоп за сонцем. Враження отримали мега-позитивні. В Головній астрономічній обсерваторії НАН України для вивчення Сонця та будови сонячної атмосфери використовується сонячний телескоп АЦУ-5М, що входить до трійки найсильніших телескопів світу.
 
 
 
 
Співробітники обсерваторії запрошують всіх бажаючих проводити спостереження за нічним небом. І наші студенти вже з нетерпінням очікують на цю подію. Не пошкодуйте часу і ви, тим паче, що навколо чудові пейзажі і можна зробити дуже гарні світлини на пам'ять.
 
Алєксєєва Валерія,
студентка 1 курсу агробіологічного факультету
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook