Цифрове перетворення освіти

9 лютого 2017, 16:36

     Вже другий рік поспіль спільнота “Навчаємося з Google” проводить освітній Форум, присвячений міжнародному Дню безпечного Інтернету.
      Об’єднаймося задля кращого Інтернету – таким був заклик до учасників ІІ міжнародного форуму “Цифрове перетворення освіти 2017”, який проходив 7-8 лютого у м. Києві.
     Організатором форуму є спільнота Навчаємося з Google (Google Educator Group in Ukraine), що націлена на підсилення професійного спілкування педагогів та взаємодопомоги в питаннях ІТ та педагогіки.
Примітка: Google Educator Groups – це добровільні об’єднання освітян по всьому світу. Українська спільнота налічує 3950 учасників, організована у 2015 році з метою спілкування та взаємопідтримки в питаннях ІТ та педагогіки.
       Тематичні сесії форуму (докладно на сайті події):
• Об’єднаймося задля кращого Інтернету;
• Цифрові зміни – педагогічні перетворення,
• Майстер-класи та експертні кола для зацікавлених у поглибленні знань таких інструментів, як: Google Карти, Google Диск, Google+, Google Classroom, YouTube, Blogger, Google Експедиції.
    Питання цифрового перетворення освіти є актуальним не лише для учасників Google-спільноти. Своє бачення майбутнього української освіти у дискусійній палені висловили:
• Лілія Гриневич, міністр освіти і науки України;
• Олег Якимчук, директор зі зв’язків з органами державної влади Google Україна, Цифрові технології на захисті дітей в Інтернеті;
• Тетяна Попова, голова Телекомунікаційної палати України;
• Елліна Шнурко-Табакова, голова Асоціації підпрємств інформаційних технологій України;
• Володимир Ткаченко, директор Інституту модернізації змісту освіти

     Серед учасників форуму була і Олена Кузьмінська, доцент кафедри інформаційних і дистанційних технологій.

      На освітньому хакатоні, що проводився в рамках Форуму, Олена була «хазяйкою» столику Світового кафе, який мав назву Цифровий. Учасники цього заходу мали змогу відвідати 3 столики у світовому кафе, адже питаннями цифрового перетворення освіти займаються не лише освітяни України. За кожним із столів, а вони мали назви: «Єднання», «Цифровий», «Мотиваційний», крім обміну досвідом учасники створювали галереї ідей та практичних заходів задля поширення у спільноті та здійснення реального та якісного перетворення освіти.
      Учасники форуму, крім нового та корисного досвіду, одержали й сертифікати.

Тетяна Волошина,
асистент кафедри інформаційних і дистанційних технологій

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook