Житомирський національний агроекологічний університет переймає досвід впровадження електронного навчання від викладачів кафедри інформаційних і дистанційних технологій

27 лютого 2016, 16:24

     У Житомирському національному агроекологічному університеті (http://www.znau.edu.ua) розпочали свою роботу виїзні курси з підвищення кваліфікації за програмою «Створення електронних навчальних курсів та методики їх використання у навчальному процесі», організовані згідно плану-графіка ННІ післядипломної освіти НУБіП України.
     Науково-педагогічні працівники університету (м. Житомир) разом із Оленою Кузьмінською, доцентом кафедри інформаційних і дистанційних технологій НУБіП України, обговорили питання впровадження дистанційних технологій навчання у навчальний процес сучасного вишу.
    Олена Кузьмінська провела цикл занять зі створення електронних навчальних курсів (ЕНК) засобами LMS Moodle та поділилась власним досвідом розробки та застосування ЕНК на підтримку очної та заочної форм навчання. Слухачі позитивно оцінили не лише практичну орієнтованість пропонованих занять – кожен мав розробити елементи власного курсу за поданими інструкціями та демонстраційними прикладами (http://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=216), а також можливість переглянути курси, створені колегами з НУБіП України.

      У процесі занять науково-педагогічні працівники житомирського університету працювали у різних ролях: як викладачі-автори електронних навчальних курсів, викладачі, що визначають потенційні можливості використання ЕНК у навчально-виховному процесі, студенти, що працюють з конкретними курсами. Такий рольовий розподіл дозволив краще спланувати форми подачі е-матеріалів та методику їх використання при вивченні дисциплін. А навчальний майданчик, люб’язно наданий ННІ Післядипломної освіти (http://secedu.nauu.kiev.ua), та методична допомога працівників Центру дистанційних технологій навчання (http://elearn.nubip.edu.ua/course/view.php?id=216) стали місцем продуктивної роботи слухачів та тренера.
     Активність учасників свідчить про бажання підвищувати рівень власної ІК-компетентності задля створення сприятливих умов для навчання студентів відповідно до сучасних вимог. А атмосфера креативу та творчості, що була створена в ці зимові дні, проявилась не лише у фрагментах ЕНК, а і у поезії професора Є. Ходаківського, присвяченій передноворічним святам.

Тетяна Волошина,
асистент кафедри інформаційних і дистанційних технологій

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook