Факультет тваринництва та водних біоресурсів поглиблює наукову кооперацію

27 лютого 2017, 23:00

    В сучасному глобалізованому світі виклики, що постають перед виробниками тваринницької продукції, не є специфічними для однієї країни, а стосуються цілих регіонів або навіть міжнародних ринків. Спільні завдання потребують скоординованого вирішення. Такий підхід стосується як питання запобігання поширення хвороб, так і розробки новітніх інноваційних технологій та нормативних актів.

   Враховуючи зазначене, провідні науковці з 22 країн Європи об’єднались для вирішення питання удосконалення технології виробництва продукції свинарства.

    В рамках європейської дослідницької програми COST (European Сooperationin Scienceand Тechnology) 21 лютого 2017 року розпочато реалізацію наукового проекту «Інноваційні технології у виробництві продукції свинарства на основі відгодівлі некастрованих кнурів» СА-15215, координатором якого є професор У. Вайлер з Університету Хохенхайм (Німеччина).

    В роботі перших загальних зборів учасників проекту, які відбулись в Чеському університеті прикладних наук (м. Прага), від НУБіП України взяв участь завідувач кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин А.А. Гетя.
   Під час засідання були обговорені питання діяльності 6-ти робочих груп: генетика, живлення, технологія утримання тварин, якість туш та м’яса, особливості переробки свинини та вподобання споживачів. Зокрема було визначено прогалини у наявних знаннях, а також розглянуто можливі шляхи їх вирішення. 

   Особливий акцент зроблено на необхідності поширення майбутніх результатів досліджень серед студентів аграрних ВНЗ та залучення аспірантів для виконання робіт різного рівня.
    Делегатом від України також була Єлізавета Олейніченко з Інституту свинарства та АПВ НААН України.

Вадим Кондратюк,
декан факультету
тваринництва та водних біоресурсів

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook