Продовжуємо профорієнтацію: представники економічного факультету відвідали Згурівщину

26 лютого 2017 року

 Завершуючи двотижневе профорієнтаційне турне актив економічного факультету у складі викладачів та заступників Гузь М.М., Музиченком А.О. та Шиш А.М. на чолі з деканом Дібровою А.Д. та за підтримки представника приймальної комісії Гончарук Л.Ю. відвідав одне з найвіддаленіших місць Київської області – Згурівський район, який, як виявилось, через малонаселеність практично залишився поза увагою вищих навчальних закладів.
У м. Згурівка профорієнтаційна робота була проведена серед учнів
Згурівського навчально-виховного комплексу "Гімназія-загальноосвітня школа І ступеня" (10 випускників) та Згурівської ЗОШ І-ІІІ ступенів (31 випускник). Також у звязку з малою чисельністю випускників 11 класів було проведено профорієнтаційну роботу також з учнями 10-тих класів. Під час спілкування приємно вразила обізнаність учнів та викладачів шкіл з Національним університетом біоресурсів і природокористування України.

 

 

За відпрацьованою схемою учні випускних класів переглянули інформаційний ролик про Національний університет біоресурсів і природокористування України, а також отримали детальну інформацію з презентації декана Діброви А.Д. про переваги навчання в університеті з понад сторічною історією та величезним науковим потенціалом, сучасною матеріально-технічною базою факультету, а також висвітлив питання участі та ролі молоді у наукових, спортивних та культурно-масових заходах факультету та університету.

Крім того, декан Діброва А.Д. обґрунтував переваги дипломів ОС «Бакалавр» та «Магістр» економічних спеціальностей в НУБІП України порівняно з дипломами інших вишів, розповів про унікальні можливості паралельного навчання в Європейських вищих навчальних закладах, з якими університет тісно співпрацює, та широкі перспективи працевлаштування, які відкриваються перед випускниками після отримання нашого диплому.

Гонарук Л.Ю. з материнською щирістю розповіла про умови цьогорічної вступної кампанії як в Україні, так і в університеті зокрема, мінімальний середній бал по ЗНО, необхідний для вступу на ту чи іншу спеціальність, та про суттєвість, наслідки та приховані небезпеки вибору пріоритету. Її виступ викликав надзвичайну зацікавленість серед випускників. Підтвердженням цьому стало понад годинне спілкування та відповіді на різноманітні запитання стосовно вступу саме до НУБіП України.

Вперше за час профорієнтаційного турне у випускників виникло так багато питань. Через малочисельність школярів наша делегація перша і єдина на такому рівні приіхали до них. Вже після запитань ще декілька випускників зацікавилися економічним факультетом нашого університету. Результати проведеного анкетування серед учнів показали, що з 31 випускника - 9 відзначили, що будуть вступати в НУБіП України на різні спеціальності.

Останнім середнім закладом на цей день, де була проведена профорієнтаційна робота, став опорний загальноосвітній навчальний заклад Новоолександрівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-дитячий садок», який приємно вразив своїм технічним оснащенням, зокрема інтерактивними дошками та проекторами з їх неперевершеною якістю зображення, домашньою атмосферою справжнього українського дореволюційного села.

 

Під час профорієнтаційного візиту директор школи Мотузка Н.Б. презентувала гостям власну картинну галерею, в якій зібрані найкращі художні твори учнів та випускників школи.

Несподіванкою для всіх стало відвідування надзвичайного шкільного музею, який зберігає історію школи та краю. Родзинкою музейних експонатів є колекція вишитих рушників з прізвищами випускників школи від початку її заснування. На згадку декан Діброва А.Д. залишив пам’ятний запис у книзі відгуків, а також зробив колективне фото з керівництвом школи.

Хочемо виразити щиру подяку за допомогу в організаціі профорієнтаційноі роботи Віктору Анатолійовичу Бойко - начальнику відділу освіти Згурівськоі РДА.

Далі буде...

А.М. Шиш, заступник декана економічного факультету

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook