ОРГАНІЧНІ СТАНДАРТИ ВСТАНОВЛЮЮТЬ ПРАВИЛА ВЕДЕННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА

21 лютого 2017 року
м. Київ, НУБіП України, 11:40 год, ауд. 400, блок Д, навчальний корпус 12

21.02.2017 р. на запрошення факультету харчових технологій та управління якості продукції АПК для студентів  ОКР Магістр спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація», які проходять навчання на кафедрі стандартизації та сертифікації с.-г. продукції старшим викладачем, к.вет.н. Володимиром Шапошніком організована відкрита лекція з дисципліни «Менеджмент навколишнього середовища» на тему: «Екологічна сертифікація та маркування відповідно до стандарту ДСТУ/ISO 14024». Вливаючи свіжий струмінь у науковий простір наших магістрантів Галина Бузан відкрила багато визначень з екологічної сертифікації та в деяких випадках спростувала хибні уяви про екологічне маркування та запобігання підробок цього маркування. Цікаву і науково-практичну лекцію проводила, вже не в перший раз, координатор проектів Всеукраїнської громадської організації «Жива планета» Галина Сергіївна Бузан.

Було розкрито переваги екологічно сертифікованої та маркованої продукції, стан екологічної сертифікації продуктів харчування, а також детально і поетапно обговорено процеси, які пов’язані з проходженням екологічної сертифікації продукції на території України в цілому і в світі зокрема.

Активну участь в дискусії прийняли завідувач кафедри, професор Владислав Сухенко та доцент Наталія Медведєва, а також, не остались осторонь зі своїми запитаннями і студенти, які проявили зацікавленість щодо проходження переддипломної практики на базі даної організації. Надбанням стало те, що одразу три студенти виявили бажання проходити практику у даній організації і вже з Галиною Бузан обмінялись координатами для негайного початку роботи. Вінцем цієї співпраці будуть розроблені критерії до хлібо-булочних виробів та м’ясо-молочної продукції. Як і в попередніх роках, результатом практики і тісної співпраці з Всеукраїнською громадською організацією «Жива планета» буде затвердження екологічного стандарту, де авторами будуть наші магістри, майбутні фахівці у галузі сертифікації та стандартизації України.

Така співпраця значно розширює горизонти наукових розробок кафедри, а також суттєво змінює на краще тематику магістерських робіт, робить її більш гнучкою, сучасною, новітньою із практичним аспектами та інноваційними підходами до наукових робіт.

Тетяна Розбицька,

аспірант, завідувач лабораторією кафедри

стандартизації та сертифікації

сільськогосподарської продукції

 



 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook