Національний науковий семінар “ПЕРША НАЦІОНАЛЬНА КОМПОЗИЦІЙНА БАЗА ДАНИХ ЇЖІ І ЇЇ РОЛЬ В БЕЗПЕЦІ ХАРЧУВАННЯ”

8 лютого 2017 року

 Національний науковий семінар

 “ПЕРША НАЦІОНАЛЬНА КОМПОЗИЦІЙНА БАЗА ДАНИХ ЇЖІ І ЇЇ РОЛЬ В БЕЗПЕЦІ ХАРЧУВАННЯ”

 

Місце проведення: вул. Бориса Грінченка (біля Майдану Незалежності), буд. 1, 3-й поверх, актова зала

 

Дата проведення: 9 лютого 2017 р.

Регламент: 9.00 – початок, 14.00 – фуршет

Реєстрація для участі за посиланням: https://goo.gl/forms/sac7X8dXxJgC6QOf2

 

Мета семінару

1)   проінформувати про важливість створення, підтримки та використання електронних баз даних складу харчових продуктів;

2)   започаткувати співробітництво між відповідними державними органами, міжнародними фондами та безпосередніми користувачами таких баз даних;

3)   налагодити діалог між виробниками продуктів харчування та всіма ланками споживання і держконтролю щодо забезпечення стабільної якості продуктів харчування відповідно до міжнародних стандартів.

 

ü Композиційна база даних їжі надає вичерпні відомості про склад харчових продуктів згідно світових стандартів, що включає до 50 показників і використовує при цьому різні програмні інструменти для індексації їжі (LanguaL, FoodEx тощо).

ü Створення такого національного електронного ресурсу дозволить нам інтегруватися в наявні світові та європейські мережі EuroFIR, InFOOD. 

Потенційні учасники: фахівці , представники національних відомств, у сфері відповідальності яких знаходиться забезпечення якості продуктів харчування та здоров’я нації, виробники, дистрибютори та споживачі продуктів харчування, представники закладів харчування та ГО, пов’язані з захистом прав споживачів.

Участь у семінарі безкоштовна 

Детальнішу інформацію можна одержати у координатора проекту від України Бойко Надії Володимирівни, nadiya.boyko@cassovialifesciences.eu, тел. +380506275445 

Довідково:

В рамках міжнародного проекту «Збір та внесення аналітичних даних складу продуктів харчування регіонів Європи і Центральної Азії» та у тісній співпраці з постійним партнером – мережею EuroFIR (http://www.eurofir.org/) – фахівцями нашого центру зібрано перших сто харчових продуктів України, які затверджені для національних баз даних складових їжі FAO (http://www.fao.org/home/en/).

База даних має на меті:

1.   Запровадити систему збору інформації про склад харчових продуктів та забезпечити її наповнення в Україні в рамках національного сегменту світової бази даних FCDBs;

2.   Надати широкому загалу (населенню, споживачам) доступ до аналітичних даних стосовно вживаних українцями харчових продуктів;

3.   Створити постійно діючий та оновлюваний національний електронний ресурс складу харчових продуктів.

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook