КАФЕДРА ПЕДАГОГІКИ ДОЛУЧИЛАСЯ ДО КОНФЕРЕНЦІЇ ТРУДОВОГО КОЛЕКТИВУ ТА СЕМІНАРУ-НАРАДИ ІЗ ЗАВІДУВАЧАМИ КАФЕДР

2 лютого 2017 року

         Першого дня лютого 2017 року відбулася конференція трудового колективу гуманітарно-педагогічного факультету, на якій від кафедри педагогіки взяли участь професор С. М. Ніколаєнко, завідувач кафедри Р. В. Сопівник, професор В. А. Кручек, доценти О. В. Васюк, С. В. Виговська, Л. М. Маценко. Порядок денний цього заходу передбачав звіт декана гуманітарно-педагогічного факультет за роботу очолюваного ним структурного підрозділу за 2016 рік. Василь Дмитрович представив загалу  досягнення факультету за звітний період, зокрема мова йшла про показники рейтингу НПП за 2016 рік; ліцензування нових спеціальностей; збільшення контингенту студентів, зарахованих на перший курс; створення студентських робітничих загонів та профорієнтаційних агітбригад тощо.  Наголосив декан і на питаннях, які потребують доопрацювання, зокрема йшлося про активізацію публікацій у наукометричних базах Scopus, Web of Science тощо, підвищення відсотку із захисту дисертаційних досліджень, підвищення рівня володіння англійською мовою НПП як факультету, так і університету, активізацію профорієнтаційної роботи тощо.

У обговоренні звіту взяв участь ректор університету, член-кореспондент НАПН України, професор кафедри педагогіки Станіслав Миколайович Ніколаєнко. Він схвалив звіт декана, відзначивши, що рік був плідним завдяки спільним зусиллям колективу факультету. Але на сьогодні аж ніяк не можна зменшувати обертів в роботі, потрібно їх навпаки нарощувати. Зокрема очільник вищу наголосив на основних позиціях, які потребують особливої уваги у 2017році: профорієнтаційна робота, підвищення індексу Гірша НПП факультету, актуалізація науково-педагогічних досліджень з проблеми формування мотивації студентів до навчання, удосконалення методик викладання НПП, виховна робота тощо.

До дискусії також долучилися завідувачі кафедр, викладачі та студенти. Завідувач кафедри педагогіки Руслан Васильович Сопівник, схвалюючи звіт декана, зазначив, що тим здобуткам, які має на сьогодні  факультет, маємо завдячувати консолідованій роботі усього колективу, а також умілому менеджменту очільника вишу і гуманітарно-педагогічного факультету. Він також наголосив, що «профорієнтація – рік годує», тому увесь колектив повинен докласти максимум зусиль, щоб залучити абітурієнтів на навчання. Також завідувач кафедри педагогіки наголосив на потребі відкриття спеціалізованої вченої ради по захисту дисертаційних досліджень зі спеціальностей 13.00.05 – соціальна педагогіка та 13.00.07 – теорія та методика виховання. Саме фахівців із цих спеціальностей бракує на факультеті. Не оминув Руслан Васильович і питань виховання студентської молоді у НУБіП України, зокрема національного та військово-патріотичного виховання.

2 лютого кафедра педагогіки в особі її завідувача Руслана Сопівника долучилася до семінару-наради із завідувачами кафедр, де наголошувалося на пріоритетних завданнях кафедр: підсиленні профорієнтаційної роботи; нових підходах до мотивації студентів; підвищенні ефективності використання мультимедійних технологій; співпраці з бізнесом, виробництвом; вирішенні проблем міжнародної співпраці; морально-етичній атмосфері в колективах.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook