Відбулися збори трудового колективу механіко-технологічного факультету

31 січня 2017 року
ауд. 202 навч. корп. №11

 31 січня 2017 року відбулися збори трудовгого колективу механіко-технологічного факультету на яких було заслухано звіт Ярослава Михайловича про діяльність факультету за 2016 рік.

     У 2016 році факультет плідно попрацював, відповідно, звітувати є чим. Вступна кампанія дала можливість зарахувати якісних студентів з високими балами, порівняно з середнім балом по Україні за нашими спеціальностями, але основну увагу, як зазначив Ярослав Михайлович, варто приділяти підвищенню якості фахової підготовки бакалаврів та магістрів факультету за звітній період у розрізі спеціальностей «Агроінженерія» та «Транспортні технології (за видами)». На даний час на факультеті навчаються 798 студентів за державним замовленням та 307 студентів за контрактною формою навчання, з них 711 – студенти бакалаврату та 326 – студенти магістратури. Левова частка контрактників (212 осіб) припадає на заочну форму навчання.

     Нові підходи у формуванні навчальних планів дали можливість стимулювати студентів до освітнього процесу, відповідно до цього середній бал успішності студентів підвищився майже на 10 відсотків, також зменшилась кількість пропусків студентами занять, покращились умови проживання у гуртожитку, який вже другий рік поспіль займає перше місце у загальноуніверситетському рейтингу.

     Багато зусиль у 2016 році витрачено на покращення матеріальної бази факультету, шляхом залучення до освітньої діяльності провідних світових аграрних компаній, таких як KUHN та HARDI, дякуючи сумісній праці з якими обладнано сучасні навчальні лабораторії. Також підвищено рівень проведення лабораторних і практичних робіт, придбано навчальне обладнання компанії MERCEDES. Студенти почали проходити навчання із спеціалістами вказаних компаній та компанії PRECISITION PLANTING державною та англійськими мовами.

     Досить солідні показники має і рейтинг викладачів факультету, але треба звернути більшу увагу до наукової складової нашої діяльності, зокрема до розробки і подання на конкурс наукових проектів, отримання грантів тощо.

     У планах на 2017 рік передбачається підвищення показників по всіх напрямках діяльності факультету, покращення виховного та навчального процесу шляхом реалізації наскрізного дипломного проектування, при якому студент на молодших курсах отримує тему випускної роботи та керівника, який одночасно являється і його наставником. Далі студент інтегровано до існуючих дисциплін виконує дипломну роботу, яка є наслідком його роботи під час періоду навчання.

     До обговорення діяльності факультету долучилися завідувачі кафедр: Войтюк В.Д., Козупиця С.І., Гуменюк Ю.О., Войналович О.В., Голуб Г.А. та Хмельовський В.С., які підтримали необхідність введення в навчальний процес наскрізного дипломного проектування, підвищення рівня виховної роботи із студентами та інтенсифікації залучення їх до наукової діяльності. Крім того, виступаючі зазначили, що бази практичного навчання студентів повинні бути організованими у провідних підприємствах і компаніях, повинна бути підвищена роль деканату в організації поселення студентів у гуртожитки, а також збільшено видань у науковометричній базі SCOPUS

     Куратор механіко-технологічного факультету від ректорату НУБіП проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша подякував колективу факультету за злагоджену і продуктивну діяльність та нагадав, що наш виш входить до десятки кращих університетів України у рейтингу ТОП – 200, отже факультет повинен більше активізувати роботу у науковому, навчальному і виховному напрямках, тому що потенціалу у колективу в структурі університету та на міжнародному рівні достатньо, а кожний НПП повинен бути людиною з високим досвідом.

     Одноголосним рішенням трудового колективу, звіт діяльності факультету за 2016 рік затверджено.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook