ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ ПАРАЗИТОЛОГІЇ ТА ТРОПІЧНОЇ ВЕТЕРИНАРІЇ НАЛАГОДЖУЮТЬ КОНТАКТИ І РОЗШИРЮЮТЬ ЗВ’ЯЗКИ

11 грудня 2016, 15:40

Відповідно до плану роботи Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, з 21 по 25 листопада 2016 року науковці-паразитологи України, викладачі та аспіранти кафедри паразитології і тропічної ветеринарії НУБіП України на чолі з завідувачем кафедри, професором Н. М. Сорокою, зокрема, професор М. П. Прус, доценти О. В. Семенко і М. В. Галат, к. вет н. Р. О. Слободян і к. вет. н.  І. Ю. Пашкевич, аспіранти В. Є. Зворигіна і А. В. Односум взяли участь у якості спікерів у стажуванні завідувачів паразитологічних та іхтіопатологічних відділів регіональних державних лабораторій та їх філіалів на тему: «СУЧАСНІ МЕТОДИ ДІАГНОСТИКИ ПАРАЗИТАРНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ ТВАРИН» на базі Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.

Для лікарів-паразитологів було організовано семінари і майстер-класи по діагностиці паразитарних хвороб продуктивних і хутрових тварин та бджіл.  Професором Сорокою Н. М. було презентовано доповідь щодо особливостей діагностики та профілактики сетаріозу великої рогатої худоби. Актуальні кровопаразитарні захворювання коней, їх перебіг та діагностику було висвітлено у доповіді професора М. П. Пруса.

Доцент Галат М. В. акцентувала на сучасній діагностиці токсоплазмозу тварин. Особливості діагностики та диференційної діагностики бабезіозу від збудників інших кровопаразитарних хвороб тварин було детально висвітлено доцентом О. В. Семенко.
Сучасні та удосконалені методи діагностики протозойних хвороб травного каналу жуйних, зокрема телят, особливостях проведення диференційної діагностики було озвучено у доповіді Р. О. Слободян.

Перебіг і ускладнення паразитарних хвороб кролів, їх діагностика та засоби лікування було презентовано І. Ю. Пашкевич. А. В. Односум у своїй доповіді акцентувала на питаннях діагностики та особливостях перебігу паразитарних хвороб бджіл. Нове у поширенні, патогенезі і діагностиці саркоцистозу тварин детально було подано В. Є. Зворигіною.
Учасники стажування зацікавлено і активно задавали питання кожному доповідачу, жваво дискутували і мали можливість взяти участь у майстер-класах на базі ДНДІ ЛДВСЕ.
Під час роботи семінару, його учасників та батьків майбутніх студентів було запрошено відвідати «День відкритих дверей» і ознайомитися з умовами вступу і навчання для студентів ОС «Бакалавр» та «Магістр» на факультеті ветеринарної медицини та особливостями навчальної роботи кафедри паразитології та тропічної ветеринарії Національного університету біоресурсів та природокористування України.
Стажування було організовано на високому рівні завдяки завідувачу науково-дослідним паразитологічним відділом ДНДІ ЛДВСЕ, к. вет. н.                 О. П. Литвиненку, його заступнику – О. І. Мірошніченку, співробітникам відділу та заступнику директора ДНДІ ЛДВСЕ – А. О. Меженському.
В цілому атмосфера була теплою і дружньою, яка сприяла невимушеній формі дискусії і обговоренню актуальних питань діагностики паразитарних хвороб тварин.
Учасники стажування та спікери були задоволені проведеною роботою. По завершенню п’ятиденного семінару кожен із запрошених отримав відповідний сертифікат та посвідчення.
 

А. Г. Овчіннікова,
старший лаборант кафедри паразитології
та тропічної ветеринарії НУБіП України


 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook