Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Інформаційні технології: економіка, техніка, освіта»: постерна сесія, майстер класи і воркшоп

18 листопада 2016 року
17-18 листопада видалися дуже насиченими на факультеті інформаційних технологій. Студенти, аспіранти та молоді вчені стали учасниками Міжнародної науково-практичної конференція молодих вчених «Інформаційні технології: економіка, техніка, освіта».
Відкривали конференцію проректор з навчальної і виховної роботи д.е.н., проф. Кваша Сергій Миколайович та декан факультету інформаційних технологій д.пед.н. Глазунова Олена Григорівна.
Факультет інформаційних технологій має досвід в організації подібних заходів – цьогорічна конференція була вже сьомою. Підготовка заходу почалася заздалегіть і тому конференція була насичена і корисна.
В пленарному засіданні виступили від кожної секції конференції молоді вчені, які доповіли про свої дослідження, їх результати та перспективи, зокрема, аспіранти та здобувачі факультету інформаційних технологій – Шелестовський В.Ящук Д.Міхно І.Волошина Т., представники Донецького національного технічного університету – Маргієв Г.Вроцлавського природничого університету – Гняздяк М. Чотири студенти і аспіранти з Вроцлавського природничого університету взяли участь у конфренції, домовленості про їх приїзд були укладені в ході візиту до Вроцлавського університету наших колег з факультету інформаційних технологій. Нагадаємо, що факультет інформаційних технологій виступав співорганізатором і учасником ІІІ міжнародної конференції ”Цифрова освіта в природничих університетах" яка відбулася в жовтні (посилання на https://nubip.edu.ua/node/26047).
 
  
  
  
В цьому році формат заходу включав також майстер класи і воркшопи. Організатори знають, що цікаво студентам-айтішникам і знайшли цікаве рішення – програма конференції була розділена на два потоки, тому кожен міг обрати саме ту інформацію, за якою прийшов. Спікери зMicrosoftCisco3DPrintProcomIotHuB представили нові розробки та інноваційні рішення в галузі технічних систем та IT-технологій в агро-секторі. Організація майстер-класів і воркшопів забезпечили учасникам не просто виступи, а повне занурення в опрацювання кейсів (з аналізом реальних практик, помилок і результатів).
Засновник лабораторії-акселератора IoTHub Роман Кравченко ділився зі студентами своїм досвідом розробок в галузі Інтернет речей, просування стартапів в аграрній галузі, наводив приклади успішних стартапів.
Андрій Блозва, інструктор академії Cisco, провів для студентів майстер клас, під час якого студенти освоїли низку прийомів та методів захисту інформації, що базуються на технологіях Cisco. До речі цей майстер-клас викликав найбільший інтерес з боку учасників конференції.
Ірина Столярчук, керівник центру сертифікованого навчання компанії «1С:Проком», розглянула зі студентами практичну задачу як програмувати планування витрат в 1С.
  
На завершення першого дня конференції, Наталія Дорош, керівник освітніх програм Microsoft, презентувала новий хмарний сервіс О365 – PowerBI. Цієї презентації чекали і студенти, і викладачі, які використовують хмарні сервіси Майкрософт у своїй професійній діяльності. 
  
У фокусі другого дня конференції була постерна сесія, яку відвідав ректор Станіслав НіколаєнкоФакультет інформаційних технологій перетворився на аллею постерів, в яких студенти торкались актуальних питань розробки інформаційних систем, впровадження новітніх інформаційних технологій в галузях природокористування.
 
 
Під час наступної сесії учасники конференції продовжили презентувати кращі практики використання ІТ в природокористуванні.
 
  
 
На завершення конференції воркшоп з питань використання відкритих ресурсів для моніторингу довкілля організував Басараб Р.М., доцент кафедри комп’ютерних наук.
Конференція зацікавила майбутніх випускників коледжів з Боярки, Ірпеня,  Новоград-Волинського, Умані. Подібні заходи - прекрасна нагода провести зустрічі з майбутніми вступниками та зацікавити їх майбутньою спеціальністю.
Було насичено, ново і корисно.
 
Ірина Ясенова,
доцент кафедри комп’ютерних наук 

  

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook