Нові грані співпраці: на гуманітарно-педагогічному факультеті відбувся семінар з участю радників Посольства Франції

27 листопада 2016 року

     28 жовтня у Парижі відбувся Французько-український бізнес-форум, де Україна була презентована як країна можливостей для бізнесу. Українську делегацію очолив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, із французької боку ключовими учасниками форуму були міністр економіки та фінансів Франції Мішель Сапен. За 8 місяців 2016 року український експорт до Франції збільшився на 12,68% . Однією із найголовніших його статей є аграрна продукція. Тому цілком закономірною є увага Посольства Франції в Україні до нашої альма-матер, де готуються кадри не тільки для сфери АПК, а й для сталого розвитку агросфери, біоресурсів і сільських територій.

     24 листопада на базі гуманітарно-педагогічного факультету під головуванням декана Василя Шинкарука відбувся міжнародний науково-практичний семінар "Політика франко-українського співробітництва в аграрному секторі: освіта, наука, професійні кола" за участю Ніколя Перена, радника з питань сільського господарства Посольства Франції в Україні, Сільвена Ріголе, аташе з університетського та наукового співробітництва Посольства Франції в Україні, Оксани Ландо, координатора стипендіальних програм уряду Франції в Україні.

    Відкриваючи семінар, Василь Шинкарук наголосив на презентації потенціалу франкомовного студенства НУБіП України і необхідності пошуку можливостей для більш ефективної і плідної співпраці як у галузі освіти і науки, так і у виробничо-навчальній сфері.

     Сільвен Ріголе проінформував про пріоритети Посольства Франції щодо університетського та наукового співробітництва з Україною і висловив підтримку ідеї щодо більш тісної співпраці у рамках програм мобільності як студентів, так і викладачів. Одним із таких пріоритетів, який стає досить актуальним, є супровід французьких підприємств для їхнього міжнародного розвитку, шляхом підготовки українських фахівців, які володіють французькою мовою та знайомі із діловими традиціями французьких підприємств та їх функціонуванням.

     

     У своїй доповіді Ніколя Перен проаналізував деякі результати розвитку стратегії французьких аграрних підприємств на українському ринку, обґрунтував важливість професійної і мовної підготовки майбутніх фахівців аграрного сектора, а також окреслив потенціал можливостей щодо організації стажувань франкомовного студентства на французьких підприємствах, розташованих в Україні.

     Оксана Ландо презентувала низку стипендіальних програм французького освітнього бюро Campus France і детально розповіла про підготовку документів для навчання у Франції.
     Французькі гості були приємно вражені виступами наших студентів Маргарити Виноградової (гуманітарно-педагогічний факультет) щодо особливостей інклюзивної політики у Франції і Україні, Нікітіної Олени (факультет аграрного менеджменту) про фермерське господарство як основну форму діяльності агросектору Франції, презентаціями свого досвіду студентами, які пройшли стажування у Франції, виступами і пропозиціями викладачів кафедри.

     

     Під час семінару були окреслені також деякі подальші кроки щодо розвитку франко-українського співробітництва і наголошено на необхідності вивчати французьку мову як основну, так і як другу іноземну мову для студентів нашого університету, орієнтованих на європейський простір, аби гідно відповісти на виклики сьогодення у розбудові економіки нашої країни.

Світлана Амеліна,
завідувач кафедри
іноземної філології і перекладу
Наталія Рудницька,
старший викладач
кафедри іноземної філології і перекладу

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook