Профорієнтаційна робота у рідній школі

25 листопада 2016, 15:46

На початку навчального року, нам, студентам другого курсу гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України, завдяки нашому деканові Шинкаруку В. Д. поталанило вже вдруге мати нагоду допомогти визначитись у найближчому майбутньому учням 10-11-х класів рідної школи.

Ми, студентки, групи СП-1501 Дідушко Наталія та Яненко Уляна одними з перших провели профорієнтаційну роботу у Софіївсько-Борщагівському навчально-виховному комплексі І-ІІІ ступенів Києво-Святошинського району у минулому навчальному році. Ця школа є єдиною на всю Софіївську Борщагівку.

Профорієнтаційна робота – дуже делікатна й відповідальна, адже ми є одними з тих, хто допомагає учням визначитись з майбутньою сферою діяльністю, навчанням, що буде прокладати стежину в подальше життя кожного з них.

Уже вдруге у цьому навчально-виховному комплексі І-ІІІ ступенів 10-го листопада 2016 року, зі щирою посмішкою зустрічала нас заступник директора з навчально-виховної роботи Зарва Наталія Василівна. Вона люб'язно надала нам змогу спробувати себе у ролі лекторів і продемонструвати всі здобуті знання за перший рік навчання в НУБіП України. У кабінеті, де у нас проводилась профорієнтаційна година, окрім майбутніх випускників також виявила повагу бути присутньою директор навчального закладу Пушенко Оксана Іванівна, тому ми відчули особливу підтримку і відповідальність за свою роботу.

Ще не встигли розпочати нашу розповідь, як нас вже очікувало безліч запитань: Наскільки важко писати ЗНО? Чи важко навчатись в університеті? Які саме предмети здавали на ЗНО і на скільки балів? Чи велика конкуренція при вступі? Які секції і гуртки у нас є? Чи їздимо за кордон? Надавши їм ґрунтовні відповіді на всі запитання, ми розпочали вступну частину нашої профорієнтаційної роботи і перейшли до перегляду нового відеоролику про наш гуманітарно-педагогічного факультету.  

Ми згадали про чудову можливість навчання у Польщі за програмою "Подвійні дипломи". Цю інформацію учні слухали, затамувавши подих.

Підсумовуючи нашу роботу, ми виявили, що варто проводити профорієнтаційні заходи з метою допомоги учням у визначенні їх майбутнього. Також хочемо подякувати наставнику нашої групи Ковальчук Т. І., завідувачу кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті Вікторовій Л. В. та деканові гуманітарно-педагогічного факультету, професору Шинкаруку В. Д. за надану можливість побувати у рідній школі з профорієнтаційною метою.

 

 

Наталія Дідушко та Уляна  Яненко,

студентки 2-го курсу, групи СП-1501

гуманітарно-педагогічного факультету


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook