Дні міжнародних конференцій в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

21 листопада 2016 року

 ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження традиційно в листопаді проводить низку науково-виробничих конференцій, на яких провідні науковці України та зарубіжних держав підсумовують здобутки електроенергетичної науки за минулий рік.
     Так, у період з 14 по 18 листопада 2016 року в на базі кафедри електричних машин і експлуатації електрообладнання ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження проведена Міжнародна науково-технічна інтернет-конференція «Проблеми сучасної енергетики і автоматики в системі природокористування». У конференції прийняли участь 160 фахівців з України, Росії, Білорусії, Німеччини, Нідерландів, Канади. Було представлено 88 тез доповідей, у тому числі 9 за авторством (співавторством) фахівців інших країн.

     У доповідях розглянуто питання: електротехнології в біотехнічних системах; процеси в електроенергетичних системах; процеси та системи перетворення енергії відновлюваних і нетрадиційних джерел; Smart Grid технології в системах енергоживлення; релейний захист та автоматика розподільних електричних мереж; інтелектуальні системи керування, робототехніка і автоматика у природокористуванні; теоретична електротехніка та електрофізика; електричні машини та апарати; тееплоенергетика; енергетичний аудит і менеджмент.

     21-22 листопада 2016 р. проведені ІV Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми та перспективи розвитку енергетики, електротехнологій та автоматики в АПК» і ІV Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Відновлювальна енергетика, новітні автоматизовані електротехнології в біотехнічних системах АПК». Співорганізаторами заходу виступили – ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України; НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК; Національний університет харчових технологій; Варшавський університет наук про життя Республіки Польща; Природничий університет в Познані Республіки Польща; Національний науковий центр «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства». 

     Цьогорічні конференції в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження присвячені за рішенням трудового колективу інституту пам’яті видатного вченого, педагога, фундатора наукової школи з електрифікації і автоматизації сільського господарства, академіка Івана Івановича Мартиненка.

     

     Відкрив конференцію директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, д.т.н., професор Володимир Козирський. На спільному пленарному засіданні конференцій привітав учасників ректор університету, чл.-кор. НАПН України, професор Станіслав Ніколаєнко

     Випускник кафедри автоматики і робототехнічних систем, внук академіка І.І. МартиненкаСадовий Є.А. виступив з цікавою доповіддю про життєвий шлях і особистість академіка І.І. Мартиненка.

 

     

 

 

     У пленарному засіданні, також, взяли участь – директор ННЦ НААН України «Інститут механізації і електрифікації сільського господарства», професор, академік НААН України Адамчук В.В., директор Інституту технічної теплофізики НАН України, чл.-кор. НАН України Снєжкін Ю.Ф., завідувач кафедри автоматики та робототехнічних систем НУБіП України, професор Лисенко В.П., завідувач кафедри автоматизації та інтелектуальних систем керування НУХТ, професор Ладанюк А.П., завідувач відділом електромагнітних систем Інституту електродинаміки НАН України, професор Кондратенко І.П., завідувач кафедри машинознавства та комп’ютерної інженерії Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка, професор Федорейко В.С., професор кафедри електроприводу і комп’ютеризованих електромеханічних систем Національного університету Львівська політехніка Щур І.З., декан енергетичного факультету Таврійського державного агротехнологічного університету, д.т.н. Назаренко Ігор Петрович, Президент асоціації «Теплиці України», випускник кафедри автоматики і робототехнічних систем НУБіП України Чернишенко Є.В. 

 

 

     У роботі секцій конференцій і представленні тез доповідей і статей прийняли участь 183 особи, в т.ч. 11 з інших країн. Досить широкою є географія вишів, представники яких брали участь у роботі конференцій, а саме: Національний університет біоресурсів і природокористування України; Warsaw University of Life Sciences (Poland); Азово-Чорноморський інженерний інститут ФГБОУ ВО Донський ДАУ, м. Зерноград, (РФ); Федеральное государственное бюджетное научное учреждение «Всероссийский научно-иследовательський институт электрификации сельського хазяйства», (ФГБНУ ВИЭСХ) г. Москва, (РФ); Таращанський державний технічний та економіко-правовий коледж, м. Тараща, (Україна); Технический университет Молдовы, г. Кишенёв, (Республика Молдова); Полесский государственный университет, г. Пинск, (Беларусь); Ошский технологический университет, г. Ош, (Киргизия); Таврійський державний агротехнологічний університет, м. Мелітополь, (Україна); Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка, м. Харків, (Україна); ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут», м. Бережани (Україна). У роботі конференцій також взяли участь представники науково-дослідних інститутів НАН України та НААН України, керівники підприємств аграрного сектору України.

     За підсумками конференцій видано три збірники тез наукових доповідей, два випуски №252 і 256 Наукового вісника НУБіП України та журнал Енергетика і автоматика (електронне фахове видання).

     

Володимир Козирський,
директор ННІ енергетики, 
автоматики і енергозбереження
 

 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook