На факультеті успішно пройшла акредитація спеціальності 8.04010604 «Екологічний контроль та аудит»

10 листопада 2016 року
кафедра екології агросфери та екологічного контролю

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 189-А від 02.11.2016 року в університеті впродовж 7-9 листопада працювала експертна комісія з метою проведення перевірки відповідності державним акредитаційним вимогам стану кадрового, навчально-методичного, матеріального та організаційного забезпечення підготовки фахівців зі спеціальності 8.04010604 «Екологічний контроль та аудит».

До складу експертної комісії увійшли: голова комісії Сербов Микола Георгійович – перший проректор Одеського державного екологічного університету, кандидат географічних наук, професор, Адаменко Ярослав Олегович – завідувач кафедри екології Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, доктор технічних наук, професор.

Члени експертної комісії провели зустріч із проректором з навчальної і виховної роботи Сергієм Квашею та деканом факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Миколою Долею.

Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша зупинився на особливостях положення про захисти магістерських робіт. Зауважив, що нині закріплена відповідальність за академічний плагіат та уточнені терміни виконання таких робіт. Крім того, було обговорено питання якості навчання студентів спеціальності 8.04010604 «Екологічний контроль та аудит», перспективи розвитку випускової кафедри та новітніх напрямів дослідження в сфері охорони та захисту довкілля

Керівництвом факультету захисту рослин, біотехнологій та екології були створені всі необхідні умови для роботи експертної комісії. Микола Доля звернув особливу увагу на те, що на факультеті функціонує Рада роботодавців, а навчальні плани адаптуються до системи вищої освіти провідних країн світу та вимог провідних господарств України.

Члени експертної комісії взяли активну участь у Загальноуніверситетській конференції магістрів 2 року навчання та заслухали результати виконаних магістерських робіт зі спеціальності 8.04010604 «Екологічний контроль та аудит» на попередньому захисті на кафедрі екології агросфери та екологічного контролю.

Також члени експертної комісії відвідали бібліотеку університету та оглянули аудиторії, навчальні лабораторії факультету.

Після офіційних зустрічей експерти працювали з матеріалами акредитаційної справи.

Висновок комісії одностайний: в Національному університеті біоресурсів і природокористування України витримані всі вимоги щодо акредитації підготовки фахівців зі спеціальності 8.04010604 «Екологічний контроль та аудит». 

 

Відповідно до результатів попередньої експертизи акредитаційних матеріалів Міністерства освіти і науки України від 11.10.2016 року експертна комісія звернула увагу на наявність бібліотеки для забезпечення  навчального процесу з надання освітніх послуг з підготовки фахівців зі спеціальності 8.04010604 «Екологічний контроль та аудит» та дійшла висновків: стан наявності бібліотеки та її інформаційне забезпечення навчального процесу за кількісними та якісними показниками відповідає державним акредитаційним вимогам щодо підготовки магістрів.

Разом з тим, експертами були висловлені свої побажання і зауваження, які не впливають на рішення про акредитування, але сприятимуть покращенню якості підготовки фахівців: розглянути можливість та створити належні умови щодо підготовки науково-освітнього рівня «доктор філософії», а також докторів наук за спорідненими галузями знань та наукових ступенів (геологічних, географічних, технічних та інших) на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології;  постійно поповнювати фонди бібліотеки сучасними підручниками, навчальними посібниками зі спеціальних дисциплін і провідними фаховими виданнями, виданих українською та англійською мовою;  формувати тематику магістерських випускових робіт з врахуванням запитів галузі та впровадити захист магістерських робіт на виробництві.

За результатами роботи експертною комісією було підписано позитивний експертний висновок акредитаційної експертизи підготовки магістрів зі спеціальності 8.04010604 «Екологічний контроль та аудит» у НУБіП України

 Юлія Рибалко

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook