Першокурсник економічного факультету Максим Романюк: коли вступав, не асоціював НУБіП з суто аграрним університетом

15 листопада 2016 року

Сьогодні говоримо про особливості вищої економічної освіти в НУБіП з першокурсником Максимом Романюком.

– Розкажи як вступав до НУБіП, чому обрав саме його й економічний факультет?

– Я закінчив Червоноградський гірничо-економічний коледж, що на Львівщині, за спеціальністю «Економіка підприємства». Але вирішив продовжити навчання за спеціальністю «Фінанси і кредит». Правда так сталося, що в цьому році я здавав ЗНО і замість того, щоб навчатися за скороченим терміном, вступив на перший курс.

Наш університет був першим, хто вийшов зі мною на зв’язок. Зателефонували представники приймальної комісії і переконали обрати економічний факультет. До того ж, я проглядав рейтинги університетів – і НУБіП входить до десятки кращих в Україні. А ще вступати до НУБіП порекомендував друг, який поруч мешкає. 

– А чому не обрав, наприклад, Львівський національний аграрний університет? До нього ближче добиратися.

– Не чув про такий. Коли обирав, то придивлявся до економічних університетів. НУБіП взагалі не асоціював з аграрним. Вже коли приїхав на навчання, то спочатку розчарувався, що в нас багато предметів з сільськогосподарським нахилом. Проте зараз я можу сказати, що це – велика перевага, в порівнянні з економічними вишами. Адже ми маємо бонус – крім класичної економіки, розбираємося в тонкощах ведення сільськогосподарського виробництва. Не секрет же ж, що на разі саме цей сектор економіки найдинамічніше розвивається. Тому я тут вбачаю для себе перспективи. А якщо ще буду вчити іноземну, то матиму багато переваг у працевлаштуванні.

– Чим займаєшся у вільний час?

– Як приїхав до Києва, вирішив зайнятися туризмом. Очолив відповідний відділ у студентській організації факультету. Вже відвідали багато цікавих місць в столиці. Минулого тижня групою від економічного факультету побували в Кам’янець-Подільську. Плануємо найближчим часом ще купу поїздок. Про них робимо анонси в соцмережах.

– Що тобі подобається або не подобається в навчанні в нашому університеті?

– Дійсно вражає величезна територія. При тому, що всі корпуси та гуртожитки знаходяться поруч, не треба годинами їздити, витрачаючи час та гроші. А з недоліків – організація побуту в гуртожитках. Але це окрема тема і більше стосується кожного.

Скажу думку не тільки свою, але й своїх одногрупників – катастрофічно не вистачає інформації про можливості, студентське життя. Є відчуття, що ми – відрізані від світу. Хоча з іншого боку, якщо витратити час, то можна знайти все, що тебе цікавить. Просто було б зручніше, аби вона вся десь акумулювалася в одному місці. Наприклад, на офіційному сайті. Зараз обрали нового голову Студентської організації, я радив би йому звернути на це увагу.

– Бував у студентській їдальні?

– Так. Але постійно там не харчуюсь, задорого для мого гаманця. Взагалі, кошти на їжу майже не витрачаю. Батьки передають різні крупи та овочі – з них у гуртожитку робимо студентські страви. За останній місяць на їжу витратив лише 18 гривень – пообідав млинцями з м’ясом.

– Ким бачиш себе через 5 років?

– Я – настільки універсальна людина, що знайду себе у будь-якій ситуації і у будь-якому місці. Тому можна сказати, що покладаюсь на долю.

Розмовляв Денис Рудень
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook