У ногу з часом

11 листопада 2016 року
НУБіП України

 Доброю традицією осучаснення навчальної роботи на кафедрі відтворення лісів та лісових меліорацій стало проведення у позаурочний час навчально-наукових і науково-практичних виїзних семінарів, головною метою яких є гармонійне поєднання фахової освіти з галузевою наукою та виробництвом в процесі підготовки висококваліфікованих фахівців. Саме таким став і навчально-науковий семінар «Приватне декоративне розсадництво України: сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку», учасниками якого стали студенти ІІІ-ІV курсів, магістри 1-го і 2-го року навчання та співробітники інституту. Активну участь у підготовці семінару прийняли і співробітники кафедри технології лісогосподарського виробництва, її завідувач, проф.. В.М. Гриб та доцент І.М. Матейко.

З інформативно насиченими та змістовними доповідями перед учасниками семінару виступили співзасновник добре знаного в Україні приватного декоративного розсадника «Осокір», кандидат с.- г. наук, багаторічний голова Всеукраїнської спілки виробників декоративного садивного матеріалу А.А. Бут, випускник факультету садово-паркового господарства 2011 р., виконавець наукових грантів з декоративного розсадництва у ФРН та в Польщі О.В. Євпак, доцент І.М. Матейко та директор ТД «Лєто» В.М. Нікітан.

З великою зацікавленістю учасники семінару вислухали виступ Андрія Анатолійовича, який детально зупинився на тенденціях і закономірностях становлення вітчизняного декоративного розсадництва, його проблемах і перспективах розвитку.

Повчальним для магістрантів другого року навчання став виступ Олександра Володимировича про становлення молодого фахівця, його перші кроки після закінчення навчання і можливості використання зарубіжного стажування, співпраці з німецькими та польським науковцями і бізнесменами для вдосконалення виробництва садивного матеріалу в Україні.

Детально на неабияких можливостях використання малої механізації в приватному деревному розсадництві, особливо на етапі його становлення, зупинився Іван Михайлович.

Не менш цікавим для учасників семінару став виступ Віктора Миколайовича, який не тільки ознайомив присутніх з новітніми матеріалами і засобами для регулювання ростових процесів і захисту деревних рослин в процесі вирощування їх садивного матеріалу, а і поділився ними та погодився на подальшу співпрацю в царині апробації новітніх матеріалів на навчально-дослідному розсаднику кафедри.

Про зацікавленість студентів до матеріалів, представлених на семінарі свідчили їх питання, жвавий інтерес до почутого і слова щирої вдячнності організаторам заходу та доповідачам.

Доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій
І. М. Бобошко-Бардин

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook