ОСІННЯ ПОРА ЗАВОРОЖУЄ СВОЇМИ ЛІСОВИМИ БАРВАМИ, А СПІВРОБІТНИКИ КАФЕДРИ ВІДТВОРЕННЯ ЛІСІВ ТА ЛІСОВИХ МЕЛІОРАЦІЙ ПРОВОДЯТЬ ПРОФОРІЄНТАЦІЮ

1 листопада 2016 року

Доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Кайдик Олександр Юрійович 27 жовтня 2016 р. провів профорієнтаційну роботу з учнями 11 класу Тарасівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Києво-Святошинського району Київської області (директор – Бондар Євгенія Анатоліївна).
Випускникам було представлено доповідь з презентацією про переваги навчання в НУБіП України, запрошено учнів на навчання в університет і, зокрема, в навчально-науковий інститут лісового і садово-паркового господарства. Доцент Кайдик О.Ю. розповів учням про особливості підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання і про підготовчі курси в університеті.
Учні задавали питання стосовно спеціальностей, за якими здійснюється навчання, про форми навчання і вартість, обсяг державного замовлення тощо. Після проведеної розмови деякі учні висловили своє бажання вступати до НУБіП України.

Асистент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Г.О. Лобченко провела профорієнтаційне заняття серед учнів 11 класу Клавдіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів, що знаходиться у Бородянському районі Київської області. Перше, що зробила Ганна Олександрівна, продемонструвала зразки облистяних пагонів представників деревної флори шкільного подвір’я і запалила інтерес до оточуючого світу серед учнів та вчителів школи. Виявилося не всі знають про те, що дуб червоний та клен цукровий родом зовсім не з України, хоч всі звикли бачити їх ледь не щодня, а останній до того ж є частиною прапора Канади. А тому вміти розрізняти види деревних та чагарникових рослин та отримати знання про їх особливості, походження, використання можна навчаючись на ННІ лісового і садово-паркового господарства. Після того, як в очах учнів спалахнув інтерес, до їхнього відома було представлені умови прийому до НУБІП України, перспективи навчання у ННІ лісового і садово-паркового господарства та кар’єрного росту. Старшокласники задавали різнопланові питання: і про значення осінньої акції збору жолудів, й про професію ландшафтного архітектора, і про міжнародний обмін в університеті, й про умови проживання в гуртожитку, і про спортивні секції. Сподіваємось, що посіяли зерно бережного ставлення до природи у головах учнів випускного класу школи й достукались до сердець майбутніх лісівників, спеціалістів деревообробки, садово-паркового й мисливського господарства, а університет збагатиться вступниками до ННІ лісового і садово-паркового господарства.

В.Ю. Юхновський,
професор кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій

О.Ю. Кайдик,
доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook