Відкриття осінньої школи для абітурієнтів «Юний філолог»

31 жовтня 2016, 10:58
навчальний корпус № 1, ауд. 23

Відкриття осінньої школи для абітурієнтів «Юний філолог»

31 жовтня 2016 р. пройшло урочисте відкриття осінньої школи для абітурієнтів «Юний філолог» на базі кафедри романо-германських мов і перекладу гуманітарно-педагогічного факультету. Це стало можливим завдяки плідній співпраці та попередній роботі викладачів кафедри, керівництва факультету та університету із загальноосвітніми навчальними закладами, зокрема, з гімназією № 179 і спеціалізованою школою I-III ступенів з поглибленим вивченням англійської мови № 15 м. Києва.

Подібний захід в стінах нашого університету проводиться вперше. На відкритті були присутні школярі та вчителі вищезазначених шкіл, завідувач кафедри романо-германських мов і перекладу Олександр Малихін, завідувач кафедри англійської філології Наталія Арістова, науково-педагогічні працівники кафедри романо-германських мов і перекладу. Справжньою несподіванкою для всіх стала зустріч з носієм мови Пітером Кайлом, громадянином США, який приїхав на роботу в університет за програмою академічних обмінів імені Фулбрайта, що фінансується урядом США.

Учнів привітав завідувач кафедри романо-германських мов і перекладу Олександр Малихін. Він побажав їм за період роботи осінньої школи дізнатися якомога більше про професії викладача та філолога і обрати ту професію, яка припаде їм до душі.

 

 

 

Американський гість Пітер Кайл розповів, наскільки важливим було для нього вперше переступити поріг університету і дізнатися більше про життя у ньому, аби у майбутньому зробити правильний крок і мати змогу знайти саме ту професію, яка приносила б йому задоволення та дала можливість побачити світ.

 


Ведучи церемонію відкриття школи, студентки 3 курсу 2 групи Марина Щербина та Анастасія  Літвінська стисло розповіли про систему підготовки філологів на випускових кафедрах факультету, детально зупинилися на перевагах навчання в університеті, а також на перспективах успішного працевлаштування та самореалізації в майбутньому.

 


Демонстрація профорієнтаційних відеороликів, що були зняті за активної участі кафедри культурології, студентів-філологів і самих абітурієнтів, викликала бурю позитивних емоцій, теплі відгуки та слова вдячності, передусім, режисеру – студенту 3 курсу 2 групи Владиславу Чернову.

 


 

Олена Бабенко, модератор школи «Юний філолог», ознайомила присутніх із програмою школи англійською мовою, анонсувала основні заходи та побажала успіхів у навчанні.

Учні прийняли присягу школи «Юний філолог», в якій пообіцяли бути уважними та активними слухачами, поважати традиції гуманітарно-педагогічного факультету та сумлінно оволодівати новими знаннями.

 


 

Друга половина дня була також насичена пізнавальними та інтерактивними заходами.  Абітурієнти активно долучилися до дискусії «Англійська мова та кар’єра у ХХІ столітті», яку  підготували члени наукового гуртка «Подорож країнами і континентами» студенти третього курсу.

 


 

По закінченню дискусії абітурієнти відвідали Музей лісових звірів та птахів ім. професора О.О. Салганського, насолодилися приємними враженнями у ботанічному саду та дізналися багато нового і цікавого із уст досвідчених екскурсоводів.


 

 

Перші дні осінньої школи завершилися на радісній ноті. Школярі із нетерпінням очікують на інші цікаві майстер-класи, лекції та екскурсії, які запропонував гуманітарно-педагогічний факультет під час осінніх канікул. 

 

О. В. Бабенко,

доцент кафедри романо-германських мов

і перекладу,

модератор школи «Юний філолог»,

студенти наукового гуртка

«Подорож країнами і континентами»

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook