Економічний факультет НУБіП України відсвяткував свій 65-річний ювілей!

26 жовтня 2016 року

65 років. Це багато чи мало? Це саме той поважний вік коли за плечима прожито багато років, є чималий досвід, обертаючись назад, можна осягнути досягнення та, дивлячись вперед, чітко бачити перспективи. Саме стільки років економічному факультету – одному з найбільших факультетів НУБІП України.

На честь дня народження 20 жовтня 2016 року відбулась міжнародна науково-практична конференція «Аграрна політика України в умовах глобальних продовольчих та фінансово-економічних викликів».

Під час урочистого відкриття декан А. Діброва ознайомив присутніх з історією, сьогоденням та перспективами розвитку факультету. Презентація: Історія економічного факультету в обличчях

 

За ці роки економічний факультет підготував 25 тисяч фахівців для нашої країни, тільки вдумайтеся в цю цифру, вітаючи колектив сказав ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Скільки гарного зроблено ними. І зараз у цей тяжкий час, коли у нашій країні фактично йде війна, вони своїм інтелектом, досвідом, працею тримають галузь. До речі, найуспішнішу у державі: 27% ВВП дає аграрний сектор, як і 40% валютних надходжень до держави.

 

Тому ректорат зробить все можливе, щоб факультет, який має величезний потенціал, і далі набирав обертів. Адже розуміємо: без сучасної економіки підготувати гарного фахівця неможливо, а четверта промислова революція, яка вже розпочалася, вимагає поєднання різних галузей знань, наголосив ректор.

 

З нагоди Дня народження факультету надійшли вітання від Національної академії наук України.

  

Перший заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України Олександр Власюк відмітив: сьогодні мені особливо приємно – я був на економічному факультеті абітурієнтом у 1974 році, випускником у 1976-му, а сьогодні маю доручення від керівництва Національної академії наук України привітати колектив з ювілеєм.

 

    

Від президента Національної академії аграрних наук України, Ярослава Гадзала  вітав віце-президент Валерій Жуктеж випускник економічного факультету 1983 року, який і вручив колективу факультету Почесну грамоту президії НААН України, а також декан факультету професор А. Діброва нагороджений Почесною грамотою Національної академії аграрних наук України.

  

Від колективу Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» вітав заступник директора з наукової роботи, д.е.н. Микола Пугачов.  

За вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих фахівців, впровадження інноваційних технологій навчання і виховання студентської молоді та плідну співпрацю з Науково-методичним центром «Агроосвіта» колектив економічного факультету отримав Подяку МОН України,  

Вітання з нагоди святкування 65-річчя економічного факультету надійшли від колективу Науково-методичного центру "Агроосвіта".

 Анатолій Діброва приймав численні привітання та подарунки, які підготували для факультету, який він очолює, гості з Німеччини, Чехії, Словаччини, Польщі, Нідерландів та колеги з навчальних і наукових установ України.

 .

    

З вітальним словом виступили гості з Варшавського університету наук про життя, професор, декан факультету економічних наук Големб'євскі Ярослав, та професор, факультету економічних наук Клєпацькі Богдан

З вітанням від колег  Університету прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф (Німеччина) виступив декан економічного факультету Шлаудерер Ральф.

   

Вітання від колег з Словацького аграрного університету в м. Нітра представила  д.е.н, професор Данка Моравчікова

 

   

Від колективу Навчально-наукового інституту бізнесу і менеджменту Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. П.Василенка привітала колектив економічного факультету НУБіП України завідувач кафедри економіки та маркетингу Онегіна Вікторія Миколаївна

 

      

Вітання з нагоди ювілею надійшли також від президента Академії фіскального управління Т.І. Єфименко.

 Всі працівники факультету та студенти приймали вітання від колег гуманітарно-педагогічного факультету та факультету конструювання та дизайну, а також від колег відокремлених підрозділів НУБіП України. 

  

З вітальним словом виступив   д. пед. н., професор Шинкарук Василь Дмитрович,  декан гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України. 

З вітальним словом виступив к. т. н., професор Ружило Зіновій Володимирович, декан факультету конструювання та дизайну НУБіП України

  

Також від колективу Київського кооперативного інституту бізнесу та права з вітальним словом виступив проректор з навчальної та наукової роботи, д.е.н., професор Охріменко Ігор Віталійович.  

     

З вітальним словом виступив академік НААН України Юрчишин Володимир Васильович, очільник Української сільськогосподарської академії (1968-1975рр.) завідувач кафедри статистики та економічного аналізу (1973-1975рр.) організації агробізнесу (1976-1977рр.). 

   

 

  

 доктор економічних наук, професор, академік НААН, Саблук Петро Трохимович

  

д.е.н., професор Сандерін Нонебель Центр енергетичних і екологічних наук, Університет м. Гронінген, (Нідерланди) 

  

д.е.н., професор Штерфан фон Крамон-Таубадель, професор факультету аграрних наук Георг-Август Університету Геттінгену (Німеччина).

 

Економічний факультет привітали колеги з Відокремлених підрозділів НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» та «Ніжинський агротехнічний інститут»

У ході конференції відбувся обмін думками та інформацією щодо розвитку аграрного сектору економіки, присутні студенти поглибили та розширили діапазон своїх знань.

На пленарному засіданні конференції виступили Трофімцева Ольга Василівна, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції, Кваша Сергій Миколайович, проректор з навчальної та виховної роботи НУБіП України, академік НААН України, доктор економічних наук, професор, Власюк Олександр Степанович, перший заступник директора Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України, член-кореспондент НАН України, доктор економічних наук, професор, Лупенко Юрій Олексійович, директор ННЦ «Інститут аграрної економіки НААН України», академік НААН України, доктор економічних наук, професор, які розглянули зовнішньоекономічні пріоритети, цілі та стратегічні напрямки розвитку аграрного сектору України, сучасні виклики аграрної політики. Штефан фон Крамон-Таубадель, професор факультету аграрних наук Георг-Август Університету Геттінгену (Німеччина), доктор економічних наук, професор, зупинився на питаннях аграрної політики України в умовах глобальних фінансових і економічних викликів, а Сандерін Нонебель, доктор економічних наук, професор університету м. Гронінген, Нідерланди, - на глобальних змінах у попиті на продукти харчування, корми та паливо в найближчому майбутньому.

Державну політику у сфері забезпечення якості та безпечності агропродовольчої продукції коментував Лапа Володимир Іванович, голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Лупенко Юрій Олексійович, директор ННЦ «Інститут аграрної економіки НААН України», академік НААН України, доктор економічних наук, професор, та Цап Володимир Дмитрович, експерт аналітичного Центру Громадської спілки «Аграрний союз України», окреслили сучасні проблеми системи оподаткування в аграрному секторі та сучасні виклики аграрної економіки України. Данка Моравчікова з факультету економіки і менеджменту Словацького аграрний університет в м. Нітра, доктор економічних наук, професор розглянула такі ключові компетенції у сучасному сільському господарстві як сталий розвиток та інновації.

По завершенню пленарного засідання конференція продовжила роботу у секціях: «Аграрна політика в умовах глобальних викликів», «Фінансове та банківське забезпечення, податкове регулювання і соціальний захист підприємств аграрного сектору економіки України», «біржова діяльність на фінансових та товарних ринку», «Бухгалтерський облік, контроль та аудит в умовах розвитку економічної інтеграції» та «менеджмент, маркетинг, логістика та ЗЕД».

 Ветерани та нинішні викладачі економічного факультету,  2016р.

Конференція стала важливою подією для викладачів та студентів економічного факультету.

Після завершення конференції оргкомітет затвердив Резолюцію Міжнародної науково – практичної конференції «Аграрна політика України в Умовах глобальних продовольчих та фінансово – економічних викликів». 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook