Факультет аграрного менеджменту продовжує роботу з міжнародної акредитації Магістерських програм

10 жовтня 2016 року

28-29 вересня 2016 р. у Варшавському університеті наук про життя відбулась конференція «20 років МВА програми у Варшавському університеті наук про життя», що була сфокусована на різних аспектах навчання на рівні МВА з концентрацією на ролі програм МВА в управлінському навчанні . В роботі конференції  взяли активну участь представники НУБіП України – декан факультету аграрного менеджменту НУБіП України Анатолій Остапчук та доцент кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності Олена Ковтун.

На факультеті аграрного менеджменту  НУБіП України з 2002 року започатковано підготовку студентів-магістрів з видачею подвійних дипломів за Міжнародною магістерською програмою «Адміністративний менеджмент», що має міжнародну акредитацію Міжнародної ради AGRIMBA ICA. Міжнародну акредитацію магістерська програма в НУБіП України проходила двічі -  у 2002 р. (м.Варшава, Польща) та у 2008 р. (м.Загреб, Хорватія).

29 вересня 2016 р. декан ФАМ Анатолій Остапчук та доцент Олена Ковтун взяли участь в засіданні Міжнародної ради AGRIMBA ICA. У 2016 започатковано процес підготовки підтвердження міжнародної акредитації AGRIMBA для нашого магістерського курсу МВА, що буде тривати протягом 2016-2017 рр. 


Участь декана ФАМ А.Остапчука та доц.О.Ковтун в засіданні Міжнародної ради AGRIMBA ICA, Варшава, 27-28.09.2016
Prof.Dr.Edward Majewski, Warsaw Univesrity of Life Sciences-SGGW
Prof.Dr.Wim Heijman, Wageningen Univesrity & Research, The Netherlands

 На засіданні Міжнародної ради AGRIMBA представниками НУБіП України було відзвітовано про роботу Міжнародної програми. Це єдина магістерська програма МВА в Україні, що має акредитацію AGRIMBA ICA. На засіданні було визначено членів наглядової акредитаційної комітету, що має відвідати наш університет та, відповідно до затвердженої ІСА міжнародної процедури, провести процес акредитації протягом візиту, що заплановано на квітень-травень 2017 року. Для успішного проходження процесу переакредитації протягом 2016/17 рр делегація НУБіП України мала зустріч з головою Ради, членами акредитаційного комітету, потенційними лекторами. Було погоджено графіки, теми, процедуру міжнародної акредитації та стратегію розвитку нашої програми МВА з видачею подвійних дипломів.

Членами акредитаційного комітету для проведення акредитації Міжнародного магістерського курсу в НУБіП України є:

  • Prof.Dr. Pieter Bielik, ректор Словацького аграрного університету в м.Нітра (Словаччина), Президент Вишеградської асоціації університетів
  • Dr. Josip Juracek, Університет м.Загреб, Хорватія
  • Mgr.Vladislav Valach, Голова Міжнародного відділу Словацького аграрного університету в м.Нітра (Словаччина), Генеральний секретар Вишеградської асоціації університетів

Однією з обов’язкових вимог претендування магістерського курсу на міжнародну акредитацію є обов’язковість залучення іноземних лекторів, які мають читати англійською мовою курси лекцій нашим студентам (мінімум 4 особи з університетів-партнерів протягом навчального року). Тому факультетом аграрного менеджменту активізується робота із комунікації та запрошення міжнародних лекторів для проведення лекцій.

Перша така лекція для студентів МВА у 2016/2017 н.р. відбудеться вже 21 жовтня 2016 р. Тема лекції – Стратегії та моделі сталого розвитку (сільське господарство) (Strategies and Models of Sustainability (with application to agriculture)), лектор - Doc.Mgr.Ing.Danka Moravčíková, PhD. (Словацький аграрний університет в м.Нітра (Словаччина)).

Наступний візит іноземного лектора заплановано на березень 2017 року – з лекційним курсом «Introduction to Economic Policy» завітає Генеральний секретар Міжнародної ради AGRIMBA ICA Prof. Dr. Wim Heijman (Університет Вагенінген, Нідерланди)

Щороку в рамках Міжнародного магістерського курсу студенти з усіх університетів-партнерів з’їжджаються до одного з університетів-партнерів для участі м Міжнародному навчальному тижні MBA Study Week. Під безпосереднім керівництвом Проф., д-ра Брюса Арендсена (Університет Арканзас, США) відбуваються лекції з маркетингу та стратегічного менеджменту та практичні візити на підприємства. Студенти розробляють стратегії для відвіданих підприємств відповідно до поставлених завдань керівниками цих підприємств. 2016 року такий навчальний тиждень відбувався у м.Варшава. У 2017 році такий навчальний тиждень відбудеться у Словацькому аграрному університеті в м.Нітра і студенти київської програми МВА завжди є активними учасниками таких подій.

Довідково: НУБіП є членом Асоціації ІСА (Асоціація університетів наук про життя, до складу якої входять 60 провідних університетів Європи). ІСА має постійно діючі комітети, одним з яких є AGRIMBA. Міжнародна рада AGRIMBA має свій Міжнародний журнал APSTRACT (ISSN : 1789-221X, electronic version: ISSN 1789-7874). НУБіП України має єдину програму «Адміністративний менеджмент», що акредитована ICA та AGRIMBA.

Університети-партнери: Вагенінген Університет (Нідерланди), Чеський ун-т наук про життя (м.Прага), Варшавський ун-т наук про життя (Польща), Університет м.Загреб (Хорватія), Словацький аграрний університет м.Нітра, Дебрецен Університет (Угорщина), Університет Хохенхайм (Німеччина) та ін.

25-27 Жовтня 2016 р. в Університеті м.Гент (Бельгія) відбудеться 6-й Форум ІСА ректорів університетів наук про життя з темою «Університети наук про життя в 21 сторіччі Глобального Світу».

Олена Ковтун, керівник міжнародних програм факультету аграрного менеджменту,

Член Міжнародної ради AGRIMBA ICA

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook