У центрі уваги Координаційної ради: створення спільних навчально-науково-виробничих центрів з провідними організаціями

6 жовтня 2016 року

     Традиційне засідання Координаційної ради з питань науково-технічної діяльності розпочалось з виконання доручення ректорату щодо активізації створення та діяльності навчально-науково-виробничих центрів. Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко довів до відома присутніх, що деканам факультетів, директорам інститутів надіслано комплект документів для підготовки до 7 жовтня пропозицій щодо укладання угод про співробітництво, створення центрів, планів діяльності.

     Новостворені навчально-науково-виробничі центри мають забезпечити координацію та міждисциплінарну інтеграцію науково-дослідної, освітньої та інноваційної діяльності підрозділів університету з вітчизняними та закордонними підприємствами, установами та організаціями, комерціалізацію результатів наукових досліджень, практичну підготовку здобувачів вищої освіти та підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників, фахівців, використання та поширення нових знань за спорідненими напрямами діяльності.

     Також Володимир Віталійович довів до відома членів ради інформацію щодо проведення експертизи проектів НДР на 2017 рік на фахових секціях МОН у програмі «Наука в університетах». Вона розпочалась 26 вересня та триватиме до 09 жовтня. Результати експертизи будуть затверджені на засіданнях профільних секцій та Науковій раді МОН України в кінці жовтня та доведені до відома університетів.

     Начальник планово-фінансового відділу НДЧ Валентина Шостак зосередила увагу директорів НДІ, заступників деканів факультетів з наукової роботи на необхідності активізації роботи керівників наукових тем з використання бюджетних коштів, запланованих на придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю; оплату послуг; відрядження. А начальник науково-організаційного відділу Вікторія Самсонова повідомила про необхідність подачі коротких звітів по НДР за ІІІ квартал.

     Також на засіданні були обговорені та рекомендовані на затвердження вченою радою університету монографії, науково-практичні рекомендації та розглянуті інші питання. 

Костянтин Махно,
молодший науковий співробітник
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook