Методичний посібник для наставників академічних груп

4 жовтня 2016 року

            У вересні 2016 року доцентом кафедри соціальної роботи та психології видано методичний посібник для наставників академічних груп «Психолого-педагогічний супровід студентів під час навчання у ВНЗ».

У посібнику викладено сутність психолого-педагогічного супроводу студентів під час навчання у ВНЗ, його мета, основний принцип, основні завдання психолого-педагогічного супроводу на різних етапах навчання у ВНЗ, а також представлені заходи психолого-педагогічного супроводу.

Зокрема, запропоновано:

-  способи підвищення стресостійкості першокурсників в адаптаційний період;

- методики діагностики соціально-психологічних явищ у студентській групі та становища у ній кожного студента (соціометрія, методика оцінки рівня згуртованості групи, референтометрія), тренінг згуртування студентської групи  (3 заняття, мета яких – розвивати товариськість,   вміння діяти злагоджено, працювати у команді);  методики діагностики негативних психічних станів та девіантної поведінки (визначення рівня депресії (Т. І. Балашова), тест «Схильність до залежної поведінки» (В. Менделевич), методика скринінгової діагностики комп’ютерної залежності (Л. Юр’єва, Т. Больбот) –  для психолого-педагогічного супроводу студентів у постадаптаційний період навчання у ВНЗ;

- діагностичний інструментарій (експрес-діагностика рівня самооцінки) та вправи для корекції самооцінки, формування впевненості у собі, педагогічний тренінг «Професійна самопрезентація» – для психолого-педагогічного супроводу на завершальному етапі навчання у ВНЗ.

Також увазі наставників запропоновано тренінг креативності, що може застосовуватись у роботі з групами студентів незалежно від етапу їх навчання у ВНЗ.

Методичний посібник буде корисним наставникам академічних груп, усім, хто бажає урізноманітнити свою виховну роботу із студентами.

Посібник наявний у бібліотеці НУБіП України.

З питань придбання звертайтесь на кафедру соціальної роботи та психології.

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook