Вивчаємо нові можливості інформаційних технологій від провідних ІТ-компаній

3 жовтня 2016 року

     23 вересня 2016 року компанія Майкрософт в партнерстві з Адміністрацією Президента та Американською агенцією з міжнародного розвитку «USAID» провела тренінг з впровадження систем автоматизації для вищих начальних закладів. Його учасниками були декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова, асистент кафедри інформаційних і дистанційних технологій Тетяна Волошина (яка, до речі, керує в університеті навчальною лабораторією «Академія Майкрософт») та завідувач відділу телекомунікаційного забезпечення Олег Марусяк.

     Представники Адміністрації Президента презентували систему електронного документообігу, розроблену на основі використання технологій Майкрософт. Запропоноване рішення безкоштовно пропонується до впровадження державним установам. Оскільки наш університет має необхідні для цього ліцензії (завдяки участі у ліцензійній програмі для ВНЗ «Enrollment for Education Solutsons»), наші фахівці активно вивчають можливості запропонованого рішення та шляхи його впровадження в університеті. 

 

     Кафедра економічної кібернетики також почала новий навчальний рік з вивчення нових можливостей у сфері бізнес аналітики, великих даних, наук про дані. Її доценти Наталія Клименко та Марина Негрей стали учасницями навчального семінару "INTRODUCTION TO DATA SCIENCE, BUSINESS ANALYTICS, BIG DATA AND ARTIFICIAL INTELLIGENCE", що проходив в НТУ "Київський політехнічний інститут" за участі старшого наукового співробітника IBM Canada Олександра Романко. Бізнес-аналітика або datascience це “наука аналізу” – процес аналізу інформації для прийняття бізнесових рішень. Вона включає у себе методи збору і обробки інформації, оцінку ризиків, моделювання і прогнозування за допомогою інформаційних і телекомунікаційних технологій. Саме цей напрям обирає для себе кафедра економічної кібернетики, аби готувати сучасних спеціалістів, які будуть затребувані на ринку праці. Адже професія аналітика та datascientist починає користуватися широким попитом серед компаній та урядових структур.

     


Олексій Ткаченко,
заступник декана факультету
інформаційних технологій
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook