РОЛЬ НАУКОВОЇ БІБЛІОТЕКИ НУБіП УКРАЇНИ У ФОРМУВАННІ ІНФОРМАЦІЙНОЇ КУЛЬТУРИ СТУДЕНТІВ

28 вересня 2016 року
м. Київ, НУБіП України, навчальний корпус 12, ауд. 400 блок Д

 

 

Наукова бібліотека НУБіП України - це сучасний науковий, культурно-освітній, інформаційний центр, що забезпечує реалізацію потреб користувачів у одержанні найновішої інформації, одночасно формує інформаційну культуру майбутніх спеціалістів, які будуть працювати в принципово нових умовах інформаційного суспільства.

Розуміючи роль наукової бібліотеки для магістрів та майбутніх науковців на кафедрі стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК було організовано та проведено зустріч із представниками бібліотеки Світланою Сердюк – головним бібліографом наукової бібліотеки НУБіП України та Ларисою  Кучерук – бібліографом, та Тетяною Лєньовою – керівником філії наукової бібліотеки в навчальному корпусі №12.

Під час зустрічі зі студентами магістратури 1 року навчання спеціалізації «Якість, стандартизація та сертифікація» гості ознайомили із правилами роботи з національною депозитарною бібліотекою FAO (Food and Agricultural Organization) в Україні, підготовленими анотованими покажчиками дисертаційних робіт, що наявні у фонді наукової бібліотеки, які систематизовані за галузями знань. Була акцентована увага студентів на тому, що покажчики є орієнтиром для науковців-початківців для вивчення стану обраної для дослідження проблеми. Водночас вони є корисними і для зрілих дослідників у разі потреби проаналізувати та систематизувати результати вже зробленого дослідження.

Світланою Сердюк був проведений майстер-клас щодо правил користування електронним каталогом наукової бібліотеки НУБіП України за вибором різних фільтрів.

Лариса Кучерук познайомила із вимогами стандарту ДСТУ ГОСТ 7.1:2006 "Система стандартів з інформації, бібліотечної та видавничої справи. Бібліографічний запис. Бібліографічний опис. Загальні вимоги та правила складання", щодо оформлення літературних посилань в наукових працях. Крім цього, бібліографом було акцентовано увагу на можливість доступу до національних нормативних документів (ДСТУ, ГОСТ) через локальну точку доступу до бази Леонорм, яка знаходиться в залі наукової бібліотеки для науковців четвертого навчального корпусу НУБіП України.

Тетяна Лєньова ознайомила студентів із періодичною літературою за тематикою спеціалізації, новими надходженнями до філії наукової бібліотеки в навчальному корпусі №12 та правилами роботи в читальному залі філії.

Як підсумок, слід зазначити, що зустріч з представниками наукової бібліотеки мала велике практичне значення та дозволить студентам, в майбутньому, під час написання тез доповідей, статей у фахових виданнях та магістерської роботи, на повну використовувати потенціал наукової бібліотеки НУБіП України у одержанні найновішої інформації щодо обраних проблематик.

Юлія Слива,

доцент кафедри стандартизації

та сертифікації с.-г. продукції

 

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook