Успішне завершення підвищення кваліфікації лікарів ветеринарної медицини

23 вересня 2016, 19:35

З 12 по 23 вересня 2016 року згідно плану-графіка підвищення кваліфікації керівних працівників і спеціалістів агропромислового комплексу України, затвердженого Міністерством аграрної політики та продовольства України від 30.12.2015р. за № 37–18–2-13/21194 на факультеті ветеринарної медицини спільно з ННІ післядипломної освіти НУБіП України проходили курси підвищення кваліфікації лікарів ветеринарної медицини за трьома напрямками:

1.    Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба)
2.    Провідні лікарі-токсикологи з рідинної хроматографії та мікології державних лабораторій ветеринарної медицини в областях
3.    Офіційні лікарі ветеринарної медицини

Навчально-тематична програма підвищення кваліфікації включала наступні розділи:
1. Завдання і потреби ветеринарної медицини в сучасних умовах. Інформаційні технології у ветеринарній медицині.

2. Нормативне законодавче забезпечення здійснення державного ветеринарного контролю. Про порядок видачі ветеринарних документів та відповідальність за правопорушення в галузі ветеринарної медицини

3. Сучасні підходи до забезпечення стабільної екологічної та епізоотологічної ситуації в Україні. Організація лікувально-профілактичних заходів при хворобах заразної та незаразної етіології.

4. Закони України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Засади та порядок здійснення державного контролю за харчовими продуктами та іншими об’єктами санітарних заходів. Повноваження та обов’язки державних інспекторів.

5. Сучасні міжнародні вимоги до безпечності та якості харчових продуктів. Вимоги законодавства ЄС та Кодекс Аліментаріус, щодо безпечності та якості харчових продуктів.

6. Організація та проведення офіційного контролю продуктів тваринного походження, призначених для споживання людиною. Порядок здійснення державного аудиту постійно діючих процедур, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках.

7. Гармонізація системи хіміко-токсикологічних та моніторингових досліджень до європейських вимог.

8. Газова та рідинна хроматографія. Принцип методу. Верифікація та оцінка придатності методів, інтерпретація та оформлення результатів у відповідності до ЄС вимог.

9. Гриби-продуценти мікотоксинів. Ідентифікація токсичних грибів. Санітарно-мікологічна оцінка кормів.

10. Нові методи визначення залишкової кількості токсикантів у продуктах тваринного та рослинного походження, кормах та діагностика захворювань незаразної етіології. Загальні принципи хіміко-токсикологічного аналізу.

11. Вимоги стандартів ISO/IEC 17025 до лабораторій, які проводять дослідження. Вимоги постанови ЕС 657/2002 року щодо правильності проведення вимірювань.

12. Значення ветеринарної санітарії в забезпеченні сталого епізоотичного благополуччя територій та виробництві безпечної тваринницької продукції

По закінченню курсів підвищення кваліфікації, завідувач кафедри фармакології та токсикології, професор Духницький Володимир Богданович та Бойко Григорій Васильович вручили слухачам кваліфікаційні свідоцтва.

Після вручення свідоцтв, заступник декана факультету ветеринарної медицини з післядипломної освіти Бойко Г.В. провів профорієнтаційну роботу серед слухачів.

Були висвітлені переваги навчання в нашому університеті. Наголошено про можливість вступу до університету на програми перепідготовки з наданням другої вищої освіти та магістерські програми які функціонують в ННІ післядипломної освіти. Увагу слухачів було акцентовано на можливості стажування фахівців ветеринарної медицини приватних структур на базі факультету ветеринарної медицини та ННІ післядипломної освіти НУБіП України.




 

Заступник декана факультету ветеринарної медицини з
післядипломної освіти,кандидат ветеринарних наук, доцент  Бойко Г.В.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook