На факультеті землевпорядкування реалізовують програму енергозбереження

16 вересня 2016 року

     Планом розвитку факультету землевпорядкування на 2016 рік передбачено ряд завдань, спрямованих на розв'язання проблем енергозбереження у навчальному корпусі №6. Одним із них є заміна люмінесцентних ламп на економічні LED лампи у лекційних аудиторіях, закріплених за факультетом.

     Тож саме такі роботи днями і було проведено. Їх виконання стало можливим завдяки фінансовій підтримці ради роботодавців факультету та технічній допомозі фахівців ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Загалом замінено 96 люмінесцентних ламп в аудиторії 126 навчального корпусу №6. Тепер ця аудиторія оснащена не лише мультимедійним проектором та інтерактивною дошкою, а й економним освітленням.

 

 

     Проведені роботи дозволять знизити фінансові витрати університету на освітлення цієї аудиторії на 65%, а самоокупність цих ламп буде забезпечена вже через 2100 годин їхньої роботи. 

     Принагідно хочемо висловити щиру вдячність колегам з ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, зокрема директору Володимиру Козирському та його заступнику Семену Волошину за проведені роботи з розрахунку і проектування штучного освітлення у лекційних аудиторіях 6-го навчального корпусу та заміну ламп освітлення.

     Подальшими кроками у реалізації програми енергозбереження на факультеті землевпорядкування будуть аналогічні роботи у лекційній аудиторії 112 і встановлення автоматизованого теплопункту у 6-му навчальному корпусі.

Тарас Євсюков,
декан факультету землевпорядкування 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook