daRostim2016: в Одесі зустрілись провідні біотехнологи з країн ЄС, Азії і Східної Європи

18 вересня 2016 року

     Днями в Одесі пройшла XII міжнародна науково-практична конференція daRostim2016 «Біотехнологія для аграрного виробництва та захисту навколишнього середовища». Організована Інститутом прикладної біотехнології Німеччини та Одеським національним університетом імені І.І. Мечникова, вона проходила під егідою Міністерства освіти і науки України, Товариства мікробіологів України, Товариства біологів і біотехнологів Одеси. Провідні вчені з України, Німеччини, Угорщини, Білорусі, Казахстану та інших країн запропонували свої варіанти вирішення проблем, пов'язаних з розвитком аграрного виробництва і утилізацією відходів, захистом рослин, обмінялись досвідом, розробили спільні концепції для подальшого співробітництва, розширення бізнесу та спільних наукових досліджень.

     В організації роботи конференції взяли участь і науковці Національного університету біоресурсів і природокористування: завідувач кафедри екобіотехнології та біорізноманіття Микола Патика входив до складу програмно-організаційного комітету, а професор Тетяна Патика, доцент Юлія Коломієць та аспірант Марія Бойко активно долучилися до роботи круглого стола, присвяченого проблемам використання новітніх біотехнологічних розробок в агропромисловому комплексі Європи.

     Пленарну доповідь, яка стосувалася зростання продуктивності рослинництва і потенціалу економії азотного добрива при обробці дослідних полів Німеччини комбінаціями на основі гумінових і фітогормональних складових в рамках програми Tandem, представив директор Інституту прикладної біотехнології «daRostim» професор Вольфганг Новік (Глаухау, Німеччина). У ній говорилося про поєднання мінеральних добрив з регуляторами росту рослин, що дає можливість зменшити обсяги застосовуваних хімічних добрив і засобів захисту рослин. А це в свою чергу істотно заощаджує кошти, вкладені у виробництво і, що найголовніше, підвищує біологічні характеристики родючості грунту.

     Усі учасники конференції отримали збірник тез та сертифікат про участь європейського зразка, а кращі доповідачі-молоді вчені, серед яких була і аспірантка НУБіП Марія Бойко, – ще й солодкі призи. У рамках культурної програми учасники мали змогу пройтися визначними місцями колоритної Одеси та відвідати ННЦ «Інститут виноградарства і виноробства імені В.Є. Таїрова». 

     До речі, за сприяння кафедри екобіотехнології та біорізноманіття прийнято рішення, що XV конференція daRostim 2019 «Біотехнологія для аграрного виробництва та захисту навколишнього середовища» пройде на базі нашого університету.

Ірина Білоус
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook