Новий навчальний рік: перші враження

13 вересня 2016 року

     13 вересня 2016 року. Ось вже майже два тижні, як розпочався новий навчальний рік. Першокурсники потихеньку звикають до змін у своєму житті, студенти старших курсів повернулися у добре знайомі їм аудиторії і лабораторії, а цьогорічні випускники відчули, що цей рік для них особливий. Поспілкуватися з першими, другими і третіми, побачити як вони розпочинають свій 2016/2017 начальний рік ми прийшли на факультет ветеринарної медицини.

     

     Четверта пара. Творча група інформаційної служби університету потрапила на заняття з дисципліни паразитологія та інвазійні хвороби якраз коли третьокурсники скороченої форми навчання вивчали оводових хвороб тварин. Доцент Марина Галат і професор Михайло Прус показують личинок оводів різних видів тварин. За столами з мікроскопами працюють переважно хлопці, до яких я і звернулася з питанням, які ж враження від початку навчання? Відповідають майже хором: це останній рік навчання в бакалавратурі, тож враження двоякі. Радісно, що отримаємо дипломи, але прощатися не хочеться, мріємо продовжити навчання в магістратурі.

    Практично те ж саме говорять і четвертокурсники, яких ми зустріли на занятті з клінічної біохімії, яке доцент Валерій Цвіліховський проводив з ними у міжкафедральній навчально-науковій лабораторії ветеринарно-діагностичних досліджень кафедри біохімії ім. акад. М.Ф. Гулого. Тут вже уточнюю, чому саме магістратура? Пояснюють: тільки повна вища освіта дає ветеринарному лікарю право самостійно повноцінно працювати. А хочеться бути професіоналом.

     Далі ми потрапили на заняття з анатомії свійських тварин, де працювали студенти першого курсу. Воно у нас вже четверте, говорить професор Володимир Костюк. Атмосфера робоча, багато запитань. Вирішила поставити своє, яке теж стосується деякою мірою і анатомії. Чи не розчаровані навчанням, чи так собі його уявляли, коли вступали на факультет ветеринарної медицини? Не знаю чому, може день у мене такий видався, але й тут відповідають всі разом: приємно здивовані – гарні аудиторії, цікаві заняття і уважне ставлення викладачів. А на питання, чому захотіли лікувати сме тварин отримала відповідь, яка мене вразила. Першокурсниця Анастасія Крюкова дуже серйозно сказала: тварини не говорять і тому більш беззахисні. Крім того, людей лікувати навчають багатьох лікарів, а факультетів ветеринарної медицини в Україні всього 10. І ми навчаємося на кращому з них.

Ірина Білоус
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook