До університету завітала делегація Палестини на чолі з міністром сільського господарства доктором Суфіаном Султаном

13 вересня 2016 року

     13 вересня 2016 року до університету завітала делегація Палестини на чолі з міністром сільського господарства доктором Суфіаном Султаном.

Изображение

     Від колективу університету і ректора Станіслава Ніколаєнка гостей вітав перший проректор Ігор Ібатуллін. Він коротко познайомив членів делегації голову фонду запобігання ризиків та сільськогосподарських страхувань Насера Джагуба, генерального директора з фінансових питань та голову економічного відділу міністерства сільського господарства Ахмеда Закарна, Надзвичайного та Повноважного посла Палестини в Україні Мохаммеда Аль-Асаада, радника амбасади Нідаля Ель-Коттоба, першого секретаря посольства Давуда Жаллуда зі структурою університету, кількістю викладачів і студентів, досягненнями колективу. Спинився на широких міжнародних зв’язках (НУБіП співпрацює з 140 установами з 40 країн світу) та висловив сподівання, що сьогоднішня зустріч теж отримає продовження.

Изображение

Изображение

     Під час короткої екскурсії університетом члени делегації прогулялися Алеєю слави, ботанічним садом, побували в аудиторіях 1-го навчального корпусу, де зустрілися з активом університету.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

     Для мене це історичний день, я вдячний а можливість побачити Україну і ваш університет, зазначив пан Суфіан Султан. Хоча Палестина країна невелика – її населення близько 5 мільйонів чоловік, 100 тисяч з них – студенти. Поки що число тих, хто навчався чи навчається в Україні невелике, та, сподіваємося, воно значно зросте завдяки нашій співпраці, яка включатиме і програми академічного обміну.

     Палестина – країна, яка відрізняється різноманітним кліматом, що дає змогу вирощувати багато сільськогосподарських культур: фрукти, овочі, лікарські рослини, оливки. Маємо передові технології для сільського господарства, які експортуємо у сусідні арабські країни. Дуже прагнемо до інвестування, особливо у галузі сільського господарства і продовольства. І все це розвивається на тлі тяжкої ситуації, адже частина території нашої країни під окупацією, сказав пан міністр.

Изображение

Изображение     Изображение

Изображение
 

     Розповідь про Палестину викликала жваве зацікавлення і деякі питання. Так, Іван Чумаченко запитав про виробництво продукції сільського господарства на душу населення. На що очільник галузі розповів, що у його країні для задоволення внутрішніх потреб поки ще недостатньо вирощують худоби і овець, цілком досить птиці і є надлишок у овочах і фруктах, які експортуються. Та додав, що днями мав зустрічі з інвесторами і палестинська сторона готова до співпраці.

 

Изображение

 

Изображение
 

     Як символ достатку і благополуччя гостям подарували вишиті українські рушники. А результатом зустрічі стала домовленість про підготовку до підписання меморандуму про співпрацю.

Изображение

Изображение

Изображение

     Завершився візит екскурсією до Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Ірина Білоус
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook