Захист театром "Березіль" почесного звання "народний"

4 червня 2016, 9:50
НУБіП України

«БЕРЕЗІЛЬ»  : ПРЕМ’ЄРА

 

Студентський народний театр «Березіль» - незмінний улюбленець і студентського, і викладацького колективу НУБіП України. Ще зовсім недавно важко було потрапити на покази «Здрастуйте, я ваша тітка»             чи « Дорогої Памели», а вже сьогодні у репертуарі театру – новий спектакль: «Смішні гроші» за п’єсою Рея Куні, на прем’єру якого аматори нещодавно запросили шанувальників. 

Спектакль був особливим, адже  саме з  ним наш «Березіль» на чолі з режисером старшим викладачем кафедри культурології Наталією Тітенко вийшов на підтвердження почесного звання «народний», котре завойовується в нелегкій боротьбі з колективами такого класу, а оцінюється вельмишановним журі, до котрого цьогоріч увійшли   театрознавець Національного Центру театрального мистецтва імені Леся Курбаса Сергій Винниченко, режисер, доцент кафедри режисури Київського національного університету театра, кіно і телебачення імені Івана Карпенко-Карого Володимир Федоров та відомий актор театру і кіно, заслужений діяч мистецтв України, заступник Голови правління Національної Спілки театральних діячів України Ярослав Гранко.

Година і 20 хвилин, протягом котрих йшла вистава, пролетіли непомітно, хоча цікаво, весело, і бурхливо. Веселими були усі глядачі, бурхливими – овації, до сліз сміялися навіть члени журі, настільки цікавою і професійною була гра Віталіни Березинець, Євгенія Калінського, Тетяни Пиренко, Олександра Лукащева, Ростислава Кириченка, Валентина Кульчицького, Віктора Литвина.   Усміхалась, дивлячись на своїх вихованців і режисер: мабуть, їй подобалось, як вони працюють на сцені, як талановито виконують ролі, як пам’ятають її настанови.

Та усі стали враз серйозними і настороженими, коли журі почало обговорення побаченого: може, припустились помилок, може, неправильно зіграли, може… Та вирок журі не став вироком для акторів: «Березіль»  і протягом наступних трьох років носитиме почесне звання «народний», зазначив Володимир Іванович Федоров.  «Я знав, що справжні актори можуть зіграти спектакль на майданчику без декорацій, встеленому лише персидським килимом, але щоб майбутні менеджери, маркетологи, інформаційники у студентській їдальні, де немає навіть натяку на те, що це сцена, створили атмосферу хорошого театру, бачу вперше. І це вражає, і це достойно!». А Ярослав Євгенович при цьому додав, що постановка «Смішних грошей»  «Березілем» і Наталією Тітенко варта того, щоб показувати її на сценічних майданчиках всієї України і навіть заробляти  цим кошти на розвиток театру.

Дякуємо журі за високу оцінку, акторам і режисеру – за подаровану радість. А ще велике спасибі директору НВЦ закладів харчування нашого університету Богдану Антоновичу Дубасу за те, що вже не вперше відгукнувся на прохання творчих колективів університету, перетворивши залу центральної студентської їдальні на залу для творчості. 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook