Підводимо підсумки навчальної практики з дисципліни «Ветеринарна фармакологія»

14 червня 2016 року

         У студентів 3 курсу факультету ветеринарної медицини завершилась навчальна практика з дисципліни «Ветеринарна фармакологія», керівником якої була старший викладач кафедри фармакології та токсикології, к. вет. н. Деркач Ірина Михайлівна.

         Напередодні завідувач кафедри, професор Духницький Володимир Богданович зустрівся з керівництвом корпорації «Укрзооветпромпостач» (м. Київ) та погодив з ними графік екскурсій на підприємстві. Отож, його співробітники люб’язно ознайомили студентів з широким асортиментом ветеринарних препаратів, кормів та преміксів, біопрепаратів, діагностичних систем для тварин, яку пропонує вітчизняне ПрАТ. Студенти також дізналися, що «Укрзооветпромпостач» − один з перших серед національних виробників лікарських засобів почав впроваджувати у свою діяльність Міжнародні  вимоги GMP, стандарти ISO та HAССP та реалізує нині більше 2000 найменувань лікувально-профілактичних засобів для ветеринарної медицини через власну потужну товарно-збутову мережу.

         Під час відвідування студенти переконалися, що корпорація «Укрзооветпромпостач» є сьогодні спадкоємицею кращих традицій та досягнень системи зооветеринарного забезпечення, які набуті нею за 90-річну історію  існування. До числа більше тисячі спеціалістів − висококваліфікованих лікарів ветеринарної медицини, вчених, практиків, менеджерів та технологів, що працюють на базових підприємствах, було доброзичливо запрошено і студентів-практикантів після закінчення ними вишу.

         Згідно робочої програми навчальної практики, після проведення відповідного інструктажу студенти під керівництвом Деркач Ірини Михайлівни проводили збір та висушування лікарської рослинної сировини, яку потім було доставлено у відокремлений підрозділ НУБіП України НДГ «Великоснітинське НДГ ім. О.В. Музиченка», де під час навчальних практик з інших дисциплін її

 вже застосовують для лікування тварин та профілактики хвороб.

         Під час практики студенти оновлювали  колекційні стенди ветеринарних препаратів та готували  навчальне онаочнення аудиторій.

         Навчальна практика завершувалась захистом гербарію, який кожен студент повинен був підготувати на протязі 3-х років навчання, адже  з вимогами до гербаризації та орієнтовним переліком рослин, які необхідно було зібрати, їх було ознайомлено під час навчальної практики з дисципліни «Лікарські рослини» на першому курсі навчання на факультеті.

         Про хід виконання роботи студенти звітували у щоденниках робочих зошитів, розроблених викладачами кафедри. Приємно відмітити те, що вкінці чимало з них висловили подяку за організацію на належному рівні навчальної практики з ветеринарної фармакології.

Завідувач кафедри фармакології та

токсикології, професор В.Б. Духницький 

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook