Врегулювання спірних питань щодо сільськогосподарської торгівлі в рамках міжнародних і регіональних торговельних угод в країнах СНД – актуальне питання сьогодення

23 травня 2016 року
м. Київ, НУБіП України, корпус №12, в ауд. 400, блок Д

З  4.04.2016 року по 29.04.2016 року ФАО і ЮНІТАР організували навчальні курси на тему: "Врегулювання спірних питань щодо сільськогосподарської торгівлі в рамках міжнародних і регіональних торговельних угод в країнах СНД" .

Успішно опанувала, та підтвердила отриманні знання та навички, щодо тематики курсу доцент кафедри стандартизації на сертифікації сільськогосподарської продукції факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, к.т.н., доцент Юлія Слива.

Вступаючи в СОТ, або укладаючи інші торгові угоди, країни на пострадянському просторі, стають активними учасниками світової торгівлі, а дотримання правил торгівлі при цьому стає надзвичайно важливим фактором забезпечення прозорості та передбачуваності торговельних потоків. Тому навчальний курс був спрямований на підвищення обізнаності про різні механізми вирішення спірних питань, що виникають під час здійснення торгівлі сільськогосподарською продукцією.

Тому, метою даного курсу було надання інформації про різні засоби врегулювання спірних питань, що виникають при торгівлі продовольством. Курс спрямований на підвищення обізнаності про різні механізми, правила і процедури для посередництва і врегулювання суперечок і надання практичних рекомендацій для виявлення необхідних заходів, які б забезпечили належне застосування торговельних правил, щодо імпорту чи експорту продовольчих товарів.

Курс складався з трьох модулів:

  • Консультації та інші можливості досудового врегулювання спірних питань, включаючи процедури, що стосуються санітарних і фітосанітарних заходів
  • Система врегулювання торговельних суперечок в СОТ і практичні аспекти
  • Механізми і процедури врегулювання торговельних суперечок в рамках СНД і ЄАЕС.

Учасники курсу мали можливість познайомитись з різними обов'язковими і необов'язковими процедурами для посередництва і врегулювання суперечок, а також отримали практичні рекомендації для виявлення необхідних заходів щодо забезпечення належного застосування торговельних правил, щодо імпорту чи експорту продовольчих товарів.

Для забезпечення навчання, заснованого на реальних прикладах, до курсів були  залучені міжнародні експерти, які мають багатий практичний досвід. Навчальні заходи передбачають вивчення конкретних випадків з практики, виконання вправ, проведення дискусійних форумів і тестів для самооцінки.

 

Владислав Сухенко,

завідувач кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції

 

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook