Співробітники кафедри годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного взяли участь у роботі науково-практичної конференції «Кролівництво та хутрове звірівництво в Україні: проблеми та їх розв’язання»

30 травня 2017 року

26 травня 2017 року за підтримки Національної академії аграрних наук України, Черкаської дослідної станціії біоресурсів НААН, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА у м. Черкаси відбулась науково-практична конференція «Кролівництво та хутрове звірівництво в Україні: проблеми та їх розв’язання». У роботі конференції взяли участь представники Управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА, малого бізнесу –- фермери, приватні підприємці та редакція всеукраїнського журналу «Ефективне кролівництво і звірівництво» –- генерального медіа партнера заходу та співробітники кафедри годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного Національного університету біоресурсів і природокористування України професор Сичов Михайло Юрійович та доцент Уманець Дмитро Петрович.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся начальник управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА Колодка Ігор Леонідович. Із ґрунтовними доповідями щодо продуктивності кролів різного віку за різних рівнів сирої клітковини у комбікормах виступили професор, доктор сільськогосподарських наук М.Ю. Сичов та доцент, кандидат сільськогосподарських наук Д.П. Уманець.

На пленарному засіданні було заслухано і обговорено 12 доповідей з проблем кролівництва і хутрового звірівництва, а саме: методів підвищення відтворювальної здатності кролів, повноцінної годівлі, очищення повітря тваринницьких приміщень тощо. Велику зацікавленість присутніх викликали доповіді із ветеринарного забезпечення галузі (П.К. Бойко, доктор ветеринарних наук, професор, Інститут ветеринарної медицини НААН; Новіцька О.В., кандидат ветеринарних наук, доцент НУБіП України; В.В. Макогін, кандидат ветеринарних наук, Черкаська дослідна станція біоресурсів НААН).

Привернула до себе увагу дискусія з проблем дорадництва, в якій активну участь прийняли майже всі учасники. Учасники конференції наголошували, що розвиток інноваційного дорадництва вимагає нового інтегрованого підходу. Сьогодні постає необхідність у практичній реалізації електронної системи дорадництва у тваринництві, зокрема кролівництві, яка буде забезпечувати достовірну оперативну інформацію щодо виробництва продукції, стану аграрного ринку та соціально-економічного розвитку сільських територій. 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook