НУБіП перший в Україні увійшов в міжнародну угоду мережі університетів про співпрацю та став співзасновником з програм PhD в області генетики та біотехнології рослин

11 травня 2016 року
До мережі вищих навчальних закладів входять: Politecnico delle Marche - Ancona, Bari, Catania, Napoli Federico II, Padova, Perugia, Cattolica del Sacro Cuore, Torino, Tuscia- Viterbo, Basilicata, Insubria, Varese, Valencia, Spain, Miguel Hernández, Elche, Spain, Bogazici, Turkey
Так, кожен із закладів, який входить в цю мережу, є національним лідером в галузі вищої освіти і наукових досліджень. Кожен з Університетів має спільну мету та активно бере участь в розробці спільних програм для наукових досліджень і освітньо-навчальної діяльності.
Мета створення міжвузівської мережі - можливість вищих навчальних закладів співпрацювати за напрямками надсучасної наукової освіти з підготовки студентів та PhD, створення такого консорціуму дає можливість розвитку національної науки і встановлення міжнародних партнерських відносин.
На постійній основі серед учасників мережі існує пролонгована спільна робота, спрямована на підготовку докторантів, а також комплексна інтеграція наукових інтересів, які можуть бути додатково укріплені шляхом розширення і інтернаціоналізації діяльності.
Для досягнення загальної мети створюються відповідні культурні та навчальної бази, які використовують переваги мережі відомих вищих навчальних закладів генетики та біотехнології. Відбувається інтеграція наявних наукових знань в галузі науки про рослини (яка включає в себе генетику, молекулярну біологію, цитогенетику, біотехнологію, метагеноміку, генетичні ресурси, селекцію), що є ключовою умовою для створення між університетської національної мережі з метою навчання генетики та біотехнології.
В межах цієї мережі, особлива увага приділятиметься виявленню і розробці експериментальних підходів, спрямованих на вирішення сучасних науково-прикладних проблем. У зв'язку з цим, студенти будуть мати можливість працювати в стимулюючому культурному середовищі, де вони можуть придбати глибокі знання при розробці своїх дослідницьких проектів.
 
В. Ткачук, проректор з науково-педагогічної роботи,міжнародної діяльності та розвитку
М. Патика, завідувач кафедри екобіотехнології та біорізноманіття
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook