ПІДВИЩУЄМО КВАЛІФІКАЦІЮ. В’ЯЧЕСЛАВ ГАВРИЛЮК, АСИСТЕНТ ННІ ЕНЕРГЕТИКИ, АВТОМАТИКИ І ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ ПРОЙШОВ СТАЖУВАННЯ В ІНДІЇ

29 квітня 2016 року

Індія – країна неймовірних вражень, відкритих можливостей та привітних людей відчинила мені двері на 14 тижнів, саме такий термін тривало моє відрядження. З 14 січня по 20 квітня 2016р., я приміряв роль студента міжнародного інституту Aptech що знаходиться в Нью-Делі. Серед 34х слухачів з 23 інших країн світу, та одночасно був офіційним представником України.

 

Індія – це країна де може побувати кожен. Міністерство закордонних справ уряду Індії організовує навчальні курси за програмою ITEC (Indian Technical & Economic Cooperation Programme. Дана програма повністю покриває витрати на навчання в обраному інституті, навчальні тури, квитки до Індії, проживання в готелі та надає стипендію на проживання в країні у розмірі 25 тис. рупій на місяць. На вищезгаданому сайті розміщена детальна інформація про програму з можливістю обрати навчальний інститут, реєстрації та подачі заявки на участь.
Наприклад, мною було обрано інститут Aptech та курс розмовної англійської та веб-дизайну.
Aptech це міжнародний інститут, що має свої філіали в США, Австралії, Бразилії, Росії, країнах західної і південної Африки, та ін. Курси проводилися англійською мовою 5 днів на тиждень з 10:00 до 16:30 надзвичайно досвідченими тренерами, з індивідуальним підходом до кожного слухача. На курсі англійською моделювались різні ситуації, обговорювались проблеми від глобалізації та ядерної енергетики до проблем торгівлі дітьми, граматика викладалась за підручником інституту «Кембридж». Курс веб-дизайну включав у себе Photoshop, HTML, CSS, Javaschipt та Flesh.


Так, навчання, англомовне оточення, спілкування з друзями у вільний час, телебачення англійською, і за 3 місяці я вже не усвідомлював, що інформація в інституті надавалась іноземною мовою. Це безперечно вказує на покращення володіння англійською. Щодо веб-дизайну, то даний курс надав мені додаткові знання, час та можливість закінчити власний проект, котрий полягає у створені наукового сайту-журналу для Інституту Енергетики, Автоматики і Енергозбереження НУБіП.

На заняттях з веб-дизайну.

Та англійської мови.

Окрім навчальних курсів, важливою як для викладача є здобута інформація про принципи викладання в іноземному інституті та Індії зокрема. На курсі також були присутні викладачі з Чилі, Киргизстану, Бутану.


Ms. Sonia Narula, віце-президент інституту Aptech.
Обговорення особливостей освіти в Україні та Індії.

Крім того інститутом були організовані триденний тур до міст Агра та Джайпур, а також місцевий тур по Нью-Делі.


Тадж-Махал, Агра, Індія.

 

 

 

 

Нью-Делі – дивовижне місто, з величезною кількістю храмів на зразок Храму Лотоса, пам’яток старовинної архітектури, та цікавих вулиць старого Делі.
На вихідних можна зустрітись із друзями і поїхати також в інше місто. Наприклад Ришикеш, де беруть початок Гімалаї та священна річка Ганг, місто спокою, йоги та медитації, місто надзвичайної краси.
Випускними роботами в інституті вважалися презентація своєї країни та розроблення сайту на три сторінки. По закінченню курсу кожному учаснику надавався фінальний виступ та було вручено сертифікати відповідного зразка.


Завідувач кафедри електричних машин і експлуатації електрообладнання, д.т.н. Жильцов А.В.,

асистент Гаврилюк В.В.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook