Розкриймо потенціал рослин разом: розпочала роботу конференція з ресурсозберігаючих технологій та їх правової і економічної оцінки

27 квітня 2016, 16:27

27 квітня 2016 року розпочала свою роботу міжнародна науково-практична конференція «Ресурсозберігаючі технології та їх правова і економічна оцінка в сільськогосподарському виробництві». Її співорганізаторами стали НУБіП і Національна академія аграрних наук України. Захід зібрав 127 учасників з України, Чехії, Польщі, Узбекістану.

Надзвичайну актуальність і важливість питань ресурсозбереження, раціонального використання ресурсів, ефективного наукового і технологічного супроводу цього напрямку, які обговорюватимуть учасники, відзначив ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Сьогодні у НУБіП лише нафакультетах захисту рослин, біотехнологій та екології і агробіологічному навчаються близько двох з половиною тисяч студентів, яких теж треба залучати до цієї роботи. Вони отримують гарну теоретичну підготовку, але потрібно більше уваги звернути на практику. І тут допоможе тісніша співпраця з бізнесом. 

Серед завдань, які стоять перед науковцями, очільник вишу назвав пошук шляхів зменшення шкідливого пестицидного навантаження на землю, широке застосування сучасної агротехніки, розробку та впровадження існуючих стійких сортів рослин тощо. І найактивніша роль у цьому нашого університету як дослідницького вишу аграрного спрямування.
На завершення, Станіслав Ніколаєнко наголосив: тема раціонального використання води, земель – актуальна як ніколи раніше.

Про свою компанію та можливості співпраці розповів генеральний директор «UKRAVIT» Віталій Ільченко. Він особливо наголосив на ефективності співпраці між наукою і виробництвом, а також запросив студентів на практичне навчання на базі виробничих потужностей «UKRAVIT». Адже сьогодні тут уже працюють випускники НУБіП, які дуже гарно себе зарекомендували як фахівці.

Директор з маркетингу компанії «Syngenta» – одного з лідерів виробництва засобів захисту рослин – Костянтин Манюк присвятив свою доповідь темі збереження грунтів, біорізноманіття та розробці технологій, які дозволять збільшити виробництво продукції сільського господарства.

Протягом двох днів учасники обговорюватимуть екобезпечні технології в землеробстві, вирощування біоенергетичних культур, інновації захисту рослин, організаційно-економічні і правові умови аграрного виробництва та розвитку аграрних ринків в умовах поглиблення євроінтеграції і багато іншого.

Ірина Білоус

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook