Українська писанка завжди приваблива

28 квітня 2016, 23:42

25 квітня 2016 року студенти 3 курсу 3 групи факультету ветеринарної медицини (куратор – доцент кафедри анатомії тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка Стегней М. М.) відвідали один з найбільших художніх музеїв України – Національний музей Українського народного декоративного мистецтва,  розташований на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника у приміщенні колишніх митрополичих покоїв і прилеглої до них домової Благовіщенської церкви, які є пам'ятками архітектури XVIII – початку ХХ століть.

В експозиції музею, яка займає площу 1500м², представлено такі види народного мистецтва України: килимарство, ткацтво, вибійка, вишивка, різьблення та розпис по дереву, художня обробка шкіри, рогу та металу, скло, кераміка, фарфор і фаянс, писанкарство, декоративний розпис та іконопис.

Писанкарство представлено в одному з залів музейної експозиції

Унікальна музейна колекція писанок налічує понад 4 тисячі одиниць збереження і має 100-літню історію. Це одне з найстаріших і найчисельніших зібрань в Україні. Воно репрезентує писанкарство кінця ХІХ — ХХІ ст. Колекція експонується за регіональним принципом, завдяки чому складається уявлення про особливості та розвиток писанкарства в усіх куточках Україні.

Студенти із захопленням слухали розповідь екскурсовода про види писанок і техніку їх виготовлення

Студенти разом з наставником в одному із залів експозиції

Наставник 3 групи 3 курсу Стегней М. М.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook