Якість води – якість життя!!!

22 березня 2016 року
Київська область, Києво-Святошинський район, село Мила, вул. Комарова, 23-б


Якщо керуватись принципом: «Ми є тим, що ми вживаємо», то поряд із важливістю споживання якісних і безпечних харчових продуктів не менш важливим є питання споживання якісної води.

Саме таким принципом керуються на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК під час підготовки фахівців з харчових технологій та стандартизації, сертифікації і якості. Тому НПП кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції Владислав Сухенко та Юлія Слива разом із магістрами спеціальності «Якість, стандартизація та сертифікація» відвідали підприємство «Чиста вода» - яке є одним з перших компаній з доставки бутильованої води в м. Києві. 

 «Чиста вода» є частиною групи компаній Сlearwater, яка має представництва в 5 країнах Європи. Метою своєї діяльності компанія обрала девіз «Ми працюємо для того, щоб встановити в Україні нові стандарти якості та сервісу».

 

На підприємстві впроваджена інтегрована система управління відповідно до вимог двох міжнародних стандартів ISO 9001 та ISO 22000.

Основоположним для забезпечення виробництва якісного та безпечного продукту є сировина. Тому воду для виробництва в компанії добувають зі свердловини глибиною 126 метрів, яка знаходиться в екологічно чистому місці, в селі Мила Києво-Святошинського району куди і завітали з виїзним навчальним заняттям магістри та їх наставники у п’ятницю 18 березня 2016 року.  

Завод розташований в місцевості, вище якої на сотні кілометрів в напрямку руху підземних вод немає жодних підприємств, які можуть забруднювати грунт. У відповідності до міжнародних стандартів, свердловина знаходиться у закритій санітарній зоні, доступ до якої має тільки вузьке коло персоналу.

 

Студенти та викладачі мали можливість на власному досвіді впевнитись в тому, що весь процес очистки й розливу здійснюється автоматично, без ручного втручання. Мийка бутлів і розлив води здійснюються в герметично закритій машині, вірогідність потрапляння у воду сторонніх включень чи мікроорганізмів повністю виключена.

 

 

 

Після закінчення екскурсії по цеху розливу, яку дуже чудово і професійно провела Юлія Кальченко,  а потім у студентів та викладачів була можливість поспілкуватись та задати питання, щодо правил організації виробничого процесу, контролю процесів виробництва для забезпечення якості та безпечності води, а також щодо практичних аспектів впровадження інтегрованої системи управління начальнику виробництва Миколі Івановичу Клочкову та спеціалісту з якості Віктору Захарченку. Один із лозунгів у компанії варто взяти на озброєння нашим викладачам та науково-педагогічним працівникам.

 

 

 

В ході спілкування були визначені шляхи співпраці між кафедрою стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції НУБіП України та підприємством «Чиста вода», стосовно практики студентів та обміну досвідом в розробленні нормативних документів, забезпеченні функціонування систем управління та сертифікації виробництва та продукції.

 

Юлія Слива,

доцент кафедри стандартизації

та сертифікації с.-г. продукції

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook