Студентів спеціальності «Біржова діяльність» відзначено сертифікатами міжнародного конкурсу з інвестиційних досліджень CFA Institute Research Challenge

16 березня 2016 року

     З жовтня 2015 року по лютий 2016 року визнана в світі, авторитетна організація – професійна асоціація інвестиційних аналітиків CFA Institute – провела 10-й ювілейний конкурс з інвестиційних досліджень CFA Research Challenge. У ньому взяли участь більше 4000 студентів із понад 800 університетів світу, в тому числі півтори сотні студентів із 21 українських вишів. 

     Формат конкурсу передбачав надання студентам, які здобувають економічну освіту, можливостей набути практичний досвід з оцінки компанії на прикладі міжнародної компанії Bayer AG з оформлення результатів інвестиційних досліджень цінності компанії відповідно до стандартів звіту та його подальша презентація для розгляд у інвестиційними експертами.

     До участі в локальних змаганнях допускалися студенти, які мали сформувати команду до 5 осіб, здатну провести і представити інвестиційне дослідження за існуючими вимогами на іноземній мові. Контролювали їх два експерти від організатора конкурсу та вишу, який представляла команда. На допомогу студентам надавалася спеціальна інвестиційно-аналітична программа Thomson Reuters та інформаційна підтримка самої компанії. Переможець локальних змагань отримав можливість за кошт організаторів взяти участь у фінальному етапі конкурсу в Чикаго та поборотися за грошовий приз. 

     В цьогорічних змаганнях вперше взяла участь команда НУБіП, яка складалася зі студентів напряму «Біржова діяльність» Жанни Скопінської (капітан), Вікторії Корицької, Андрія Благодатного та Ігоря Шевчука. Керівником команди став досвідчений фахівець-практик і викладач кафедри біржової діяльності Іван Шиндирук.

     Незважаючи на високу конкуренцію, команда нашого університету продемонструвала високий рівень теоретичної і практичної підготовки, показала хороший результат, що був відзначений конкурсною комісією та відповідними сертифікатами. Отримані в процесі навчання знання дозволили команді під час конкурсу реально оцінити перспективи розвитку компанії Bayer AG та спрогнозувати курс її акції, визначити дійсну ціну (при «цільовій» ціні у 96,6 евро за акцію та рекомендації «продавати» на час фіналу поточна ринкова ціна склала 94,7 євро, знизившись з 120 євро з початку конкурсу). Зазначений результат виявився найточнішим.

     Участь у такому конкурсі – це, безумовно, позитивний досвід, набутий студентами-учасниками, підвищення авторитету, іміджу кафедри та університету.


Юрій Рубан,
доцент кафедри біржової діяльності

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook