МАЙБУТНЄ ОБИРАЄШ ТИ!

12 березня 2016 року

МАЙБУТНЄ ОБИРАЄШ ТИ!

Проблема вибору професії завжди була актуальною і тим більше, залишається такою в сучасних умовах. Яку професію обрати – одне з головних завдань у житті кожної людини. З причини незнання правил вибору професії, ситуації на ринку праці, відсутності практичного досвіду професійної діяльності близько 40% молодих людей обирають професію, яка не відповідає їх інтересам, нахилам та вподобанням. Як свідчить статистика, сьогодні серед безробітних - кожна друга молода людина у віці до 30 років, кожний п'ятий - випускник школи.

Ефективність майбутньої вступної кампанії прямо залежить від профорієнтації майбутніх абітурієнтів.

Щоб допомогти випускникам загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних училищ та їх батькам зорієнтуватися серед розмаїття навчальних закладів, зробити правильний вибір майбутньої професії та з метою поширення інформації про Ніжинський агротехнічний коледж, викладачі навчального закладу провели зустрічі з учнями випускних класів шкіл та ліцеїв Чернігівщини.  

Зокрема, проведена профорієнтаційна робота в Бахмацькому, Бобровицькому, Борзнянському, Варвинському, Ічнянському, Куликівському, Носівському, Ніжинському, Прилуцькому, Сосницькому, Срібнянському районах та м. Ніжині.

Під час зустрічей школярі отримали докладну інформацію про структуру коледжу, спеціальності, за якими здійснюється підготовка фахівців, практичне навчання, роботу студентської ради. Також наголошувалося на перевагах навчання в коледжі, серед яких: зручність транспортного сполучення, якісний кадровий склад, потужна матеріально-технічна база, студентські спортивні секції, художні гуртки.


Значний інтерес серед учнів викликають розповіді про навчання в коледжі, традиції, а також перспективи для майбутніх випускників. Учні цікавляться роботою підготовчих курсів,  які дають можливість абітурієнтам не тільки підготуватися до складання вступних випробувань, але й отримати додаткові бали при вступі.


Після виступів співробітників коледжу учні-випускники мали можливість задати свої питання. Їх цікавила вартість навчання, обсяги державного замовлення, можливості реалізації спортивних та мистецьких талантів, побутові умови в гуртожитках та можливості подальшого працевлаштування. На всі питання майбутні абітурієнти одержали вичерпні відповіді. Отримавши всю необхідну інформацію, деякі учні висловили бажання вступати до нашого навчального закладу. Адже правильний вибір професії – запорука успішного та щасливого майбутнього життя людини.

Дякуємо студентам та викладачам коледжу за допомогу в проведенні профорієнтаційної роботи.

 

Запрошуємо випускників загальноосвітніх шкіл,

 

професійно-технічних училищ та їх батьків

 

19 березня на День відкритих дверей!

 

 

Тетяна Шеїн, заступник директора з навчально-виховної роботи

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook